Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20052018

Брой 97, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Тенорът Камен Чанев гостува в „Турандот“

Басът Георги Киров гастролира в ролята на Тимур

Именитият тенор Камен Чанев, който подари през изминалите месеци на пуб­ликата много свои учас­тия на сцената на Софийс­ката опера и балет, ще покаже блес­тяща си висота отново на 2 март в ролята на Калаф от операта „Туран­дот“.

Пуб­ликата ще преот­к­рие таланта му и на 12 март, в „Рек­вием“ на Верди, преди Велик­ден. В „Рек­вием“ Чанев ще пее заедно с прочутото соп­рано Красимира Стоянова и с младото дарование – мецосоп­раното Виолета Радомир­ска. Гос­тува и басът Мак­сим Кузмин-Караваев. Извес­т­ните солисти ще бъдат под дириген­с­т­вото на Джор­дано Бел­лин­кампи.

В края на миналата година, бъл­гар­с­кият бас Георги Киров пожъна голям успех в ролята на Калаф от операта „Туран­дот,“ на сцената на Мет­рополитън опера. Американ­с­ките медии писаха, че дебютът на Киров, показа най-доброто — вокално и актьор­ско майс­тор­с­тво, което може да се иска от тази роля. Той дос­тига до емоционални висини, които спират дъха на зрителите.

На 2 март бъл­гар­с­ката пуб­лика ще види Георги Киров на сцената на Софийс­ката опера и балет, в ролята на Тимур от „Туран­дот“ на Пучини. Началото на спек­такъла е от 19.00.

Георги Киров завър­шва Френ­с­ката гим­назия, след което продъл­жава обучението си в Академията за изкус­тва в Рим с пеене при Никола Гюзелев.

Дебютира във Фран­ция като Томазо от „Бал с маски” от Верди през 1996. Пър­вата му изява е като Дон Базилио във Вар­нен­с­ката опера. Пър­вото му учас­тие в Софийс­ката опера е през сезона 20002001 – Осмин от „Отв­личане от Сарая” на Моцарт на режисьора Пламен Кар­талов. Пял е на сцените на Мюн­хен в „Мария Стюард” заедно с Красимира Стоянова и Алек­сан­д­рина Пен­дачан­ска, – в Зал­ц­бург пее в „Дон Кар­лос” на Верди.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие