Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20052018

Брой 97, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Между 20 фев­руари и 6 март почитателите на твор­чес­т­вото на Йор­дан Радич­ков ще се срещ­нат с всички пъл­номет­ражни филми, съз­дадени по историите на непов­торимия бъл­гар­ски писател в столич­ните салони на Одеон и Дома на киното.

Съпът­с­т­ващ елемент е излож­бата „Неос­ветените дворове“ със снимки от пътуването на Йор­дан Радич­ков до Сибир в Дома на киното от 20 до 28 фев­руари. Като специална изненада всички посетители на Дома на киното ще намерят преиз­дадените заг­лавия на Йор­дан Радич­ков с намаление от 20 процента от 20 до 28 фев­руари между 17.30 и 20.30. Заедно с това, посетителите на кин­панорамата в Одеон ще видят изгот­вената от Бъл­гар­ска национална фил­мотека изложба със снимки от фил­мите. Тя ще е раз­положена във фил­мотеч­ното кино. Всички прожек­ции в кино Одеон ще започ­ват в 17. 00 и ще са с вход свободен.

Наред с пъл­номет­раж­ните филми по твор­чес­т­вото на Радич­ков, феновете ще видят и късомет­ражни заг­лавия, сред които се отк­роява един­с­т­веният опит на Наум Шопов като кинорежисьор, по тек­ста „Хляб“ от книгата „Барутен бук­вар“.

Пос­ветени на Радич­ков са докумен­тал­ните филми „Чер­казки хроники“, „Това име го заб­равете“ за теат­рал­ния режисьор Юлия Огнянова и „45 градуса по Азарян“ за Крикор Азарян.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие