Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 124, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Атанас Хранов и вятъра на носталгията

Атанас Хранов и вятъра на носталгията

На 17 април в галерия „Ракурси” се открива изложба на Атанас Хранов „Закуска в ателието”

Закуска в ателието“ е заг­лавие, което привидно успокоява драматич­ната тревож­ност в кар­тините от новата изложба на Атанас Хранов. Бав­ният вятър на нос­тал­гията и коп­нежа от предиш­ните творби, е заменен от внезапно отворени процепи в прос­т­ран­с­т­вото, от резки замах­вания на чет­ката, от час­тично мар­кирани силуети на сгради и хора.

Непоз­ната страна на таланта си показва в тази колек­ция Атанас Хранов: способ­ност да изживява и показва раз­пъването на човеш­кото битие между страданието и утехата.

Великата илюзия на красотата отново е тук, отново пълни очите и въл­нува сър­цето, но някъде зад ъгъла се усеща нап­режение, минава сянка на колебание, чува се човешка въз­дишка. И тол­кова по-силно зрителят на излож­бата въз­желава светът да върне баланса си, да въз­с­танови вер­тикалите си, да изживее целостта между човеш­ката душа и божес­т­вения дъх. Човекът се бори с раз­рухата около и в себе си. Закус­ката в ателието на съз­нанието е опит на худож­ника да преодолее заб­равата, да над­могне умората, да запали отново кан­дилото на вярата, да намери чис­тия звън на думите, да ни подари блясъка на света”. Екс­позицията може да се види до 4 май.

Алек­сан­дър Секулов

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...