Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Магнетичният Юрий Башмет свири със Софийската филхармония

Магнетичният Юрий Башмет свири със Софийската филхармония

Магнетичният Юрий Башмет свири със Софийската филхармония

Юрий Баш­мет, артис­тът — легенда, който извади виолата от оркес­търа и показа, че тя може да бъде божес­т­вен солист, ще изнесе кон­церт на 17 май в зала „Бъл­гария“.

В прог­рамата ще проз­вучи едно от знаковите произ­ведения в репер­тоара му, написано специално за него — „Стикс“ за виола, хор и оркес­тър на Гия Кан­чели. Баш­мет ще си пар­т­нира със Софийс­ката фил­хар­мония и Национал­ния фил­хар­моничен хор под дириген­т­с­т­вото на маес­тро Най­ден Тодоров.

В прог­рамата е включена и Сим­фония 5 на Чай­ков­ски. Кон­цер­тът е част от прог­рамата на Европейс­кия музикален фес­тивал.

Баш­мет е музикант, диригент, общес­т­веник, съз­дател на със­тава „Мос­ков­ски солисти”. Талан­т­лив и нес­тан­дар­тен музикант на съв­ремието ни, роден на 24.януари 1953 в Рос­тов на Дон. Знаменетият виолист кон­цер­тира в Русия и по целия свят в най — прес­тиж­ните кон­цер­тни зали на Европа, Авс­т­ралия, Япония и Америка. Рус­кият музикант изнася солис­тични кон­церти с виола в Кар­неги хол, Ла Скала, лон­дон­с­кия Бар­бикан цен­тър, Бер­лин­с­ката филар­мония, токийс­кият Сан­тори — хол.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие