Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72259 BGN1 GBP = 2.25313 BGN1 CHF = 1.72062 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Музика за цигулка и оркестър от големия екран в концерта Cinema Violino

Музика за цигулка и оркестър от големия екран в концерта Cinema Violino

Солистка е виртоузната българка Катя Попов

Вълнуваща музика за цигулка ще звучи в концерта Cinema Violino с Оркестъра на Класик ФМ радио на 30 май от 19.30 в зала „България“.

Прекрасните партитури от филмите „Списъкът на Шиндлер“, „Усещане за жена“, „Ново кино „Парадизо“ и още други незабравими пиеси, в които цигулката играе главна роля. Като солистка ще вземе участие виртуозната българка Катя Попов, първата жена концертмайстор на Hollywood Bowl Orchestra.

На пулта застава американският диригент Скот Дън, който гостува за първи път у нас. Почитателите на киното ще могат да чуят любимите музикални хитове от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Карибски пирати“.

Концертът гостува в програмата на тазгодишния „Европейски музикален фестивал“, включен в Календара на културните събития на Столичната община за 2018 и съорганизатор Министерството на културата.

Развълнувана от първото си завръщане у нас и концерт пред българска публика след 28 години блестяща кариера във Франция, Катя споделя: “България за мен е една страна, която никога няма да извадя от сърцето си. Аз винаги ще бъда българка, независимо че по-дълго време съм живяла в Америка. Тази страна е толкова красива, такова невероятно място и с такива ресурси! Това ми дава крила и ме кара да се гордея.“

Като водач на Hollywood Bowl – Катя Попов е свирила под диригентската палка на Джон Уилямс, Джон Маучери, Зубин Мета, Сър Саймън Ратъл и си е партнирала с прочути музиканти като Пласидо Доминго, Джошуа Бел, Мерилин Хорн, Глория Естефан.

Цигуларката е участвала в записите на повече от 600 филмови партитури в Лос Анджелис и работи с най-търсените композитори в Холивуд. Родена и израснала в София, Катя е учила в Музикалното училище в родния си град, както и в НМА — София, след което продължава обучението си в Парижката консерватория.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Дълговете към НАП са 8 милиона лева, Спас Русев не е погасявал задълженията към държавата, разкри изпълнителният директор на клуба Павел Кол…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

В администрацията са заети общо 440 човека или 28% от служителите, а останалите1 149 са работници

Всеки четвърти служител на държавната компа…

Прочети още:

Loading...