Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Брегенц събира гости за оперен фестивал

Брегенц събира гости за оперен фестивал

Брегенц събира гости за оперен фестивал

Светлина Стоянова ще пее в „Севилския бръснар”

Операта може да бъде нав­сякъде. И в езерото. Това го прави от края на 40-те години на XX век мал­кият авс­т­рийски курор­тен град Брегенц.

Фес­тивалът започва на 18 юли и продъл­жава до 20 август. В средата на лятото спокой­ните водни прос­т­ран­с­тва на Боден­зее поемат музикал­ната мощ на опер­ния фес­тивал.

Специален интерес предиз­вик­ват новите гласове — тази година за наша гор­дост е младата певица Свет­лина Стоянова. Тя спечели най-авторитетния форум „Нови гласове” в Гер­мания и стана част от солис­тите на Виен­с­ката дър­жавна опера, като зас­лужи специална покана за учас­тие в Брегенц. Стоянова вече репетира една от новите си роли. Тя е една от звез­дите в „Севил­с­кият бръс­нар” на Росини – ще изпълни ролята на Розина. Премиерата е на 13 август.

Тази година фес­тът ще се проведе за 73-ти път. Силата на „Кар­мен”, пос­тавена в плаващия декор през 2017-а, усетиха почитателите на френ­с­кия ком­позитор Жорж Бизе.

Лет­ният музикален фес­тивал в Брегенц води своето начало от 1946 г. и е вторият по значимост фес­тивал след Зал­ц­бург, който има своята забележителна традиция в Авс­т­рия. От 1946 г. досега виен­с­ките сим­фоници са пос­тоянен пар­т­ньор и официален оркес­тър на феста в столицата на федерал­ната провин­ция Форал­берг. Всяка година в продъл­жение на месец хиляди туристи от цял свят посещават опер­ните спек­такли тук, които не са само на отк­ритата сцена. Около 61% от зрителите идват от Гер­мания, 25% са жители на Авс­т­рия, 10% са гости от Швей­цария, 4% — туристи от други страни.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...