Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21052019

Брой 94, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75065 BGN ↑ 1 GBP = 2.23281 BGN ↓ 1 CHF = 1.73343 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Фондация “Арт център-Илинденци“ организира на 13 октомври от 10.30 ч. есенната си творческа проява “Арт лабиринт 2018“, която ще се проведе в Скулптурен парк Илинденци.

В своето 20-годишно съществуване фондацията е способствала за провеждането на много творчески акции, в резултат на които са създадени и експонирани творби на 180 творци от България, Европа и света.

С настоящата проява за пореден път се цели популяризирането пред широката публика на съвременното изкуство в това число и в неповторимата природна среда на село Илинденци, като част от европейската и световна култура и утвърждаване на Скулптурен парк Илинденци като една от туристическите дестинации в региона.

Ще видим скулптурно произведение от цикъла “12-те Апостола“ на Зиятин Нуриев, арт-обекта “Конят“ на Анна Покровнишка и архитектурни рисунки на Габриеле Бергер от Австрия.

Отделна е експозицията от картини, създадени по време на живописния пленер с участието на Гергана Минкова, Динко Стоев, Зорина Милковска, Николина Джановска, Борислав Янев, Дафна Стоилова и Гордана Хаджиниколова от Македония.

Снимки от изложба в СГХГ с творческото съдействие на Милен Джановски, ще бъдат подредени под мотото “Лабиринтът“.

Гостите ще видят развитието на постоянната експозиция в “Мраморния град на изкуствата“ и “Преди 60 милиона години - Реката“. На “Арт лабиринт 208“ ще бъдат показани филми от историята на Арт центъра през годините, ще звучат и акустични изпълнения.

Икономика

Доматите поевтиняват, сиренето поскъпва

Доматите поевтиняват, сиренето поскъпва

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки, падна тази седмица с 1,72 на сто до 1.509 пункта, отчита Дър...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Как село Съботковци олицетворява духа на емигрантската ни родина

Как село Съботковци олицетворява духа на емигрантската ни родина

Във фермата на младия стопанин Петър Петров вече са идвали да доят животни и да прекопават зеленчуци чужденци от Тайван, Нова Зеландия, Авст...

Прочети още:

Loading...