Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22102018

Брой 202, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.70517 BGN1 GBP = 2.22203 BGN1 CHF = 1.71249 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Фондация “Арт център-Илинденци“ организира на 13 октомври от 10.30 ч. есенната си творческа проява “Арт лабиринт 2018“, която ще се проведе в Скулптурен парк Илинденци.

В своето 20-годишно съществуване фондацията е способствала за провеждането на много творчески акции, в резултат на които са създадени и експонирани творби на 180 творци от България, Европа и света.

С настоящата проява за пореден път се цели популяризирането пред широката публика на съвременното изкуство в това число и в неповторимата природна среда на село Илинденци, като част от европейската и световна култура и утвърждаване на Скулптурен парк Илинденци като една от туристическите дестинации в региона.

Ще видим скулптурно произведение от цикъла “12-те Апостола“ на Зиятин Нуриев, арт-обекта “Конят“ на Анна Покровнишка и архитектурни рисунки на Габриеле Бергер от Австрия.

Отделна е експозицията от картини, създадени по време на живописния пленер с участието на Гергана Минкова, Динко Стоев, Зорина Милковска, Николина Джановска, Борислав Янев, Дафна Стоилова и Гордана Хаджиниколова от Македония.

Снимки от изложба в СГХГ с творческото съдействие на Милен Джановски, ще бъдат подредени под мотото “Лабиринтът“.

Гостите ще видят развитието на постоянната експозиция в “Мраморния град на изкуствата“ и “Преди 60 милиона години — Реката“. На “Арт лабиринт 208“ ще бъдат показани филми от историята на Арт центъра през годините, ще звучат и акустични изпълнения.

България

Икономика

Спорт

Лидерите във Втора лига записаха победи

Лидерите във Втора лига записаха победи

Бивш национал спаси Литекс срещу Локомотив (Сф)

Ожесточената борба за върха във Втора лига се поднови този уикенд със срещите от 11-ия кръг. …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...