Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11122018

Брой 238, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71189 BGN1 GBP = 2.16724 BGN1 CHF = 1.73159 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Скулптурен парк Илинденци е домакин на “Арт лабиринт 2018“

Фондация “Арт център-Илинденци“ организира на 13 октомври от 10.30 ч. есенната си творческа проява “Арт лабиринт 2018“, която ще се проведе в Скулптурен парк Илинденци.

В своето 20-годишно съществуване фондацията е способствала за провеждането на много творчески акции, в резултат на които са създадени и експонирани творби на 180 творци от България, Европа и света.

С настоящата проява за пореден път се цели популяризирането пред широката публика на съвременното изкуство в това число и в неповторимата природна среда на село Илинденци, като част от европейската и световна култура и утвърждаване на Скулптурен парк Илинденци като една от туристическите дестинации в региона.

Ще видим скулптурно произведение от цикъла “12-те Апостола“ на Зиятин Нуриев, арт-обекта “Конят“ на Анна Покровнишка и архитектурни рисунки на Габриеле Бергер от Австрия.

Отделна е експозицията от картини, създадени по време на живописния пленер с участието на Гергана Минкова, Динко Стоев, Зорина Милковска, Николина Джановска, Борислав Янев, Дафна Стоилова и Гордана Хаджиниколова от Македония.

Снимки от изложба в СГХГ с творческото съдействие на Милен Джановски, ще бъдат подредени под мотото “Лабиринтът“.

Гостите ще видят развитието на постоянната експозиция в “Мраморния град на изкуствата“ и “Преди 60 милиона години — Реката“. На “Арт лабиринт 208“ ще бъдат показани филми от историята на Арт центъра през годините, ще звучат и акустични изпълнения.

България

Икономика

В дъното на ЕС сме по жизнен стандарт

В дъното на ЕС сме по жизнен стандарт

От 2010 до 2017 г. вместо да намалява разликата между България и останалите страни-членки, тя продължава да се увеличава

България неотлъчно з…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...