Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Показват 55 фотопортрети на Арнолд Нюман

Показват 55 фотопортрети на Арнолд Нюман

Показват 55 фотопортрети на Арнолд Нюман

В своето десето издание, поредицата “Майстори на фотографията“ представя първата за България изложба с 55 оригинални творби на американския фотограф Арнолд Нюман 1918 – 2006. Познат като един от най-великите портретисти на ХХ век.

Той заснема емблематични имена от света на изкуството, политиката и шоубизнесa. Нюман е познат като един от създателите на съвременната иконография. Посвещава 70 години от живота си на фотографията и запечатва историята на столетието, създавайки новаторски подход в портретирането - “фотопортрет в интериор”.

Майсторът разполага моделите си в среда, типична за професиите им, с което улавя същността на техните живот. Този подход е широко използван днес, но техниката е необичайна за 30-те години на ХХ век, когато Нюман започва да я прилага.

Сред моделите му са Пикасо, Дали, Мондриан, Миро, Брак, Макс Ернст, Ман Рей, Артър Милър, Алфред Круп, Айн Ранд, Кристиaн Диор, Труман Капоти, Джордж Харисън, Анди Уорхол, Анри Картие-Бресон, Мерилин Монро.

Изложена е в Софийска градска художествена галерия до 9 декември.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...