Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб17112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Звездата изнася гала концерти в Италия, Гърция и Сърбия

Световноизвестните балетисти Светлана Захарова и Денис Родкин пожелаха да танцуват в „Баядерка“ само в Софийската опера и балет на 10 ноември. Захарова отказа на НДК, където миналата година тя игра в „Жизел“ и в авторския си спектакъл „Amore“.

В сградата на Операта примата тогава репетираше и направи познанства със солистите и целия балет на първия ни оперен и балетен театър. Сега тя предпочете уютния и артистичен дух на Операта и се чувства напълно в свои води сред приятели.

Балетният шедьовър “Баядерка“ е поредното заглавие, с което Софийската опера ще зарадва почитателите на балетното изкуство през ноември. Прекрасната музика на Лудвиг Минкус и хореографията на Мариус Петипа пренасят зрителя в древна Индия и разказват по въздействащ начин чрез музика и танц историята за пламенната любов между баядерката и смелия воин.

За да усети публиката истински чувствата и емоциите на главните герои ще помогнат и солистите от трупата на Большой театър — Светлана Захарова и Денис Родкин артисти със световна кариера, преминаваща и до днес през сцените на оперните театри в Америка, Миланската “ Ла Скала“ и други европейски театри.

Творческият си път Захарова започва от сцената на прочутия Мариински театър, където като солист на трупата от 1996 до 2003 г. се превъплъщава в роли в едни от най-известните балетни спектакли. През 2003 Захарова става солист на Большой театър, а дебютът и е с балета “Жизел“. През месец май 2017 г. в Миланската “Ла скала“ се състоя и световната премиера на “Проект Хендел“ с участието на Захарова.

България

Икономика

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие