Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Светлана Захарова танцува в „Баядерка“ с Денис Родкин

Звездата изнася гала концерти в Италия, Гърция и Сърбия

Световноизвестните балетисти Светлана Захарова и Денис Родкин пожелаха да танцуват в „Баядерка“ само в Софийската опера и балет на 10 ноември. Захарова отказа на НДК, където миналата година тя игра в „Жизел“ и в авторския си спектакъл „Amore“.

В сградата на Операта примата тогава репетираше и направи познанства със солистите и целия балет на първия ни оперен и балетен театър. Сега тя предпочете уютния и артистичен дух на Операта и се чувства напълно в свои води сред приятели.

Балетният шедьовър “Баядерка“ е поредното заглавие, с което Софийската опера ще зарадва почитателите на балетното изкуство през ноември. Прекрасната музика на Лудвиг Минкус и хореографията на Мариус Петипа пренасят зрителя в древна Индия и разказват по въздействащ начин чрез музика и танц историята за пламенната любов между баядерката и смелия воин.

За да усети публиката истински чувствата и емоциите на главните герои ще помогнат и солистите от трупата на Большой театър - Светлана Захарова и Денис Родкин артисти със световна кариера, преминаваща и до днес през сцените на оперните театри в Америка, Миланската “ Ла Скала“ и други европейски театри.

Творческият си път Захарова започва от сцената на прочутия Мариински театър, където като солист на трупата от 1996 до 2003 г. се превъплъщава в роли в едни от най-известните балетни спектакли. През 2003 Захарова става солист на Большой театър, а дебютът и е с балета “Жизел“. През месец май 2017 г. в Миланската “Ла скала“ се състоя и световната премиера на “Проект Хендел“ с участието на Захарова.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...