Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14122018

Брой 241, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.17682 BGN1 CHF = 1.73282 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

„И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

„И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

На 9 декември, в партерното фоайе на Софийска опера и балет, от 19.00 ч., ще се състои рецитал от истински перли от песенното творчество на Рихард Щраус.

Концертът е плод на работата на водещите солисти на Софийската опера, сопраните Цветана Бандаловска и Мариана Цветкова, в съпровод на пианиста Милен Станев. Той е замислен като почит към големия германски композитор. През 2014 г се навършиха 150 години от рождението му.

Подобен концерт зарадва истински публиката, изпълнилата мраморното фоайе на Операта през месец януари 2016 година. Тогава всеки цикъл от песни завършваше с бурни аплаузи и викове „Браво!“ Много комплименти за интерпретацията си на творбите на Щраус получи и пианистът Милен Станев. С началния песенен цикъл „Момичета Цветя“ по стихове на Феликс Дан, завладяващо и изтънчено Цветана Бандаловска ще пренесе публиката в магичния и фееричен цвят на Щраус, считан за последния късен романтик в европейската музика.

Мариана Цветкова ще очарова с драматичната интерпретация на песни из опус 27 по стихове на Карл Хенкел, Хайнрих Харт и Джон Хенри Макей. Щраус не е ново „изкушение“ за Цветкова, тя от години е позната на много световни сцени с интерпретацията си на Ариадна от „Ариадна от Наксос“.

България

Икономика

Спорт

Байерн взе нужната точка след драма в Амстердам

Байерн завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Аякс в Амстердам и финишира първи в група „Е“ на Шампионската лига. И двата тима приключи…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Няма тестове за АЧС! Държавата посочи коя фирма да ги достави за 1 395 916 лв. без обществена поръчка

Няма тестове за АЧС! Държавата посочи коя фирма да ги достави за 1 395 916 лв. без обществена поръчка

В момента липсват диагностикуми за изследване на болестта Африканска чума по свинете (АЧС), обяви доц. д-р Емилия Радева Иванова, директор н…

Прочети още:

Loading...