Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19052019

Брой 92, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74581 BGN ↓ 1 GBP = 2.23618 BGN ↓ 1 CHF = 1.7299 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

„И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

„И УТРЕ СЛЪНЦЕТО ЩЕ ГРЕЕ ОТНОВО” - РЕЦИТАЛ - песни от РИХАРД ЩРАУС

На 9 декември, в партерното фоайе на Софийска опера и балет, от 19.00 ч., ще се състои рецитал от истински перли от песенното творчество на Рихард Щраус.

Концертът е плод на работата на водещите солисти на Софийската опера, сопраните Цветана Бандаловска и Мариана Цветкова, в съпровод на пианиста Милен Станев. Той е замислен като почит към големия германски композитор. През 2014 г се навършиха 150 години от рождението му.

Подобен концерт зарадва истински публиката, изпълнилата мраморното фоайе на Операта през месец януари 2016 година. Тогава всеки цикъл от песни завършваше с бурни аплаузи и викове „Браво!“ Много комплименти за интерпретацията си на творбите на Щраус получи и пианистът Милен Станев. С началния песенен цикъл „Момичета Цветя“ по стихове на Феликс Дан, завладяващо и изтънчено Цветана Бандаловска ще пренесе публиката в магичния и фееричен цвят на Щраус, считан за последния късен романтик в европейската музика.

Мариана Цветкова ще очарова с драматичната интерпретация на песни из опус 27 по стихове на Карл Хенкел, Хайнрих Харт и Джон Хенри Макей. Щраус не е ново „изкушение“ за Цветкова, тя от години е позната на много световни сцени с интерпретацията си на Ариадна от „Ариадна от Наксос“.

България

Икономика

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години

Дама на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Скъпотията не подмина и земеделието

Скъпотията не подмина и земеделието

Цените на производител в селското стопанство са се увеличили средно с 5,4% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на мин...

Прочети още:

Loading...