Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 138, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ален Делон ще получи почетна „Златна палма”

Ален Делон ще получи почетна „Златна палма”

Ален Делон ще получи почетна „Златна палма”

Звездата на филмите “Роко и неговите братя”, “Самураят” и “Гепардът” – френският актьор Ален Делон, ще е носител на почетната “Златна палма” на тазгодишния фестивал в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май. „

„Това е жива легенда, световна икона“, заяви директорът на фестивала в Кан Тери Фремо, обявявайки решението на журито да присъди отличието на Делон.

Ален Делон се прочу с ролята на Том Рипли във филма “Под яркото слънце” от 1960 г. на режисьора Рене Клеман, а три години по-късно, е номиниран за „Златен глобус“ за ролята си в “Гепардът”.

Във филма на Клеман Делон изгражда образ на беден, дяволски обаятелен, абсолютно аморалин тип. Клеман казва за него:” Актьор с толкова рядък слух е благодат за режисьора. Много актьори научават това което ги устройва. Делон винаги е готов да изпълни нещо невероятно. Именно невероятните неща, спомагат на драматургията да се развива”. „Ален Делон откри своята силна страна, намери своя герой. Човекът с двойно дъно. „Падналият ангел” пише за него Мари-Клер Тремуа, в «Телерама».

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...