Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Плевен е първият град от тазгодишното национално турне “Passion Flamenca 2019“ на световноизвестният български цигулар Васко Василев.

Виртуозният инструменталист ще се изяви първо в зала “Емил Димитров“ на 150-годишното плевенско читалище “Съгласие 1869“, която според музикални експерти е с най-добрата акустика в града. Концертът в Плевен е предвиден за 10 ноември от 19.00 ч., след което музикантът ще продължи изявите си до 27 ноември - общо в 15 български градове с 15 концерта.

Още се помнят трудностите да се намери билет за концерта на цигуларя през 2011 г., когато той отново от Плевен стартира националното си турне.

Тогава поради изключителния интерес, за радост на публиката бяха пуснати зрители в салона и по време на репетицията преди концерта.

Обичаният от публиката изпълнител е роден в София и още петгодишен свири пред публика, на седем е солист на Българския камерен оркестър в зала “България“, а две години по-късно, записва плоча със Софийската филхармония. Удостоен е с много престижни награди и отличия.

На 23 години е вече най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон. Кръгът на почитателите на Васко Василев е много голям, защото той изпълнява освен класически произведения и музика с по-модерно звучене. Занимава се и с преподавателска работа.

„Моята техника идва от руската школа. Учили са ме да бъда абсобютно свободен. Свиря опери на Вагнер, които понякога продължават по седем - осем часа”, казва виртуозът. Обожавам моята цигулка. Тя е на 304 години”.

Икономика

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие