Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19052019

Брой 93, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74581 BGN ↓ 1 GBP = 2.23618 BGN ↓ 1 CHF = 1.7299 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Националното турне на виртуозния цигулар Васко Василев започва

Плевен е първият град от тазгодишното национално турне “Passion Flamenca 2019“ на световноизвестният български цигулар Васко Василев.

Виртуозният инструменталист ще се изяви първо в зала “Емил Димитров“ на 150-годишното плевенско читалище “Съгласие 1869“, която според музикални експерти е с най-добрата акустика в града. Концертът в Плевен е предвиден за 10 ноември от 19.00 ч., след което музикантът ще продължи изявите си до 27 ноември - общо в 15 български градове с 15 концерта.

Още се помнят трудностите да се намери билет за концерта на цигуларя през 2011 г., когато той отново от Плевен стартира националното си турне.

Тогава поради изключителния интерес, за радост на публиката бяха пуснати зрители в салона и по време на репетицията преди концерта.

Обичаният от публиката изпълнител е роден в София и още петгодишен свири пред публика, на седем е солист на Българския камерен оркестър в зала “България“, а две години по-късно, записва плоча със Софийската филхармония. Удостоен е с много престижни награди и отличия.

На 23 години е вече най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон. Кръгът на почитателите на Васко Василев е много голям, защото той изпълнява освен класически произведения и музика с по-модерно звучене. Занимава се и с преподавателска работа.

„Моята техника идва от руската школа. Учили са ме да бъда абсобютно свободен. Свиря опери на Вагнер, които понякога продължават по седем - осем часа”, казва виртуозът. Обожавам моята цигулка. Тя е на 304 години”.

България

Икономика

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години

Дама на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Скъпотията не подмина и земеделието

Скъпотията не подмина и земеделието

Цените на производител в селското стопанство са се увеличили средно с 5,4% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на мин...

Прочети още:

Loading...