Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Галерия „Райко Алексиев“ на ул. „Раковски“ 125, се откри изложба на Терезе Вебер – хартия, под надслов „РЪКА И РАЗУМ – РАЗКАЗИ В ИЗКУСТВОТО”. Експозицията се откри на 14 май и продълъжва до 7 юни.

СБХ под патронажа на Посолството на Швейцария в България представя швейцарската художничка. Вебер е сред значимите представители на жанра Paper Art, признат автор на съвременната арт сцена.

Родена е през 1953 г. в Швейцария, живее в Хергисвил и Арлес-хайм. До 2018 г. е професор по дизайн и изобразително изкуство в Университета за приложни науки на Северозападна Швейцария. Специализациите в Япония, Китай, Далечния изток, Централна Азия и Кавказ, задълбочават интереса й към чуждите култури, тяхната история и археология. Тя представлява Швейцария на международни изложби като Constellations - Aspects of Contemporary Swiss Art в Япония, Тайван и САЩ. Нейни творби са представени в музеи и частни колекции. От 1992 до 1996 г. е председател на Международна асоциация на артистите, занимаващи се с хартиено изкуство. Творчеството й е документирано в SIKART, Енциклопедия на изкуството в Швейцария.

Резултатите от своите експедиции до Китай, Тибет, Далечния и Средния изток тя публикува още през 2004 г. под заглавие „Езикът на хартията. Двухилядолетна история

Икономика

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие