Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Терезе Вебер с ръка и разум разказва за изкуството

Галерия „Райко Алексиев“ на ул. „Раковски“ 125, се откри изложба на Терезе Вебер – хартия, под надслов „РЪКА И РАЗУМ – РАЗКАЗИ В ИЗКУСТВОТО”. Експозицията се откри на 14 май и продълъжва до 7 юни.

СБХ под патронажа на Посолството на Швейцария в България представя швейцарската художничка. Вебер е сред значимите представители на жанра Paper Art, признат автор на съвременната арт сцена.

Родена е през 1953 г. в Швейцария, живее в Хергисвил и Арлес-хайм. До 2018 г. е професор по дизайн и изобразително изкуство в Университета за приложни науки на Северозападна Швейцария. Специализациите в Япония, Китай, Далечния изток, Централна Азия и Кавказ, задълбочават интереса й към чуждите култури, тяхната история и археология. Тя представлява Швейцария на международни изложби като Constellations - Aspects of Contemporary Swiss Art в Япония, Тайван и САЩ. Нейни творби са представени в музеи и частни колекции. От 1992 до 1996 г. е председател на Международна асоциация на артистите, занимаващи се с хартиено изкуство. Творчеството й е документирано в SIKART, Енциклопедия на изкуството в Швейцария.

Резултатите от своите експедиции до Китай, Тибет, Далечния и Средния изток тя публикува още през 2004 г. под заглавие „Езикът на хартията. Двухилядолетна история

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...