Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28052020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Изложбата “Аз съм Българка!“ гостува в Пловдив

Изложбата “Аз съм Българка!“ гостува в Пловдив

Изложбата “Аз съм Българка!“ гостува в Пловдив

Изложбата на габровския фотограф Радослав Първанов “Аз съм Българка!“ гостува в Пловдив от Еньовден до Деня на независимостта - 22 септември. Платната са изложени в свободното пространство на търговски комплекс в Пловдив. Хронологията на всеки един от 20-те фотоса ще бъде представена и чрез създадения специално за това филм, който ще покаже местата на снимките.

Във фотосесията участват 20 българки и две деца, които представят 35 сюжета и 39 населени места.

Експонирането на изложбата в Пловдив е много важно, тъй като това е градът, в който се е родила идеята. “Експозицията е първата част на проекта “Аз съм Българка“, като идеята е да повдигна националното ни самочувствие, както и да научи младите хора на уважение към традициите“, добавя авторът.

Проектът е следствие на голямата любов на Радослав Първанов към българската история и традициите и иска да покаже, че има млади хора, които са избрали да останат и да се развиват в България. По думите му всичките 20 момичета са свързани по някакъв начин с фолклора и обличането на българска национална носия не е случайно.

Желанието на автора е да покаже изложбата във всеки град, участвал при заснемането на проекта, а Старинния Пловдив е представен с една от най-впечатляващите снимки.

България

Икономика

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...