Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон15072019

Брой 134, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.73805 BGN ↑ 1 GBP = 2.17828 BGN ↑ 1 CHF = 1.76408 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Споделете музиката в двореца Врана със Софийската филхармония

Споделете музиката в двореца Врана със Софийската филхармония

На 7 юли от 20.00 ч. Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор предлагат гала с откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе.

Истинско съзвездие от талантливи творци ще участва в летните концерти на Софийската филхармония и Столична община, обединени с мотото “Споделете музиката в двореца Врана“.За поредна година Националната филхармония закрива сезона си сред красивата природата в парка пред двореца. И тази година концертите са съобразени с вкуса на публиката и има за всекиго по нещо - оперна гала, симфоничен и камерен концерт и детска програма.

В концерта ще вземат участие и солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас. Специално участие имат и лауреатите в националния конкурс за млади оперни певци “Гена Димитрова“ сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов. Вокалните шедьоври от оперите “Кармен“, Трубадур“, “Риголето“, “Травиата“, “Набуко“ и “Бохеми“ ще прозвучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида.

Изтънчена селекция от камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще поднесът професионалистите от струнен квартет “Филхармоника“ на 8 юли от 20.00 ч..

9 юли е запазен за най-малките почитатели на програмата ни „Фортисимо Фамилия”. Те ще се запознаят с най-мистериозния инструмент - човешкият глас. Историите ще разказват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин е специална изненада за последната вечер - 10 юли от 20.00 ч.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Продължава пръскането срещу комари

Продължава пръскането срещу комари

От вторник, 16 юли 2019 г., продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на...

Прочети още:

Loading...