Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23102019

Брой 206, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75726 BGN ↑ 1 GBP = 2.2725 BGN ↓ 1 CHF = 1.77738 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Споделете музиката в двореца Врана със Софийската филхармония

Споделете музиката в двореца Врана със Софийската филхармония

На 7 юли от 20.00 ч. Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор предлагат гала с откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе.

Истинско съзвездие от талантливи творци ще участва в летните концерти на Софийската филхармония и Столична община, обединени с мотото “Споделете музиката в двореца Врана“.За поредна година Националната филхармония закрива сезона си сред красивата природата в парка пред двореца. И тази година концертите са съобразени с вкуса на публиката и има за всекиго по нещо - оперна гала, симфоничен и камерен концерт и детска програма.

В концерта ще вземат участие и солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас. Специално участие имат и лауреатите в националния конкурс за млади оперни певци “Гена Димитрова“ сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов. Вокалните шедьоври от оперите “Кармен“, Трубадур“, “Риголето“, “Травиата“, “Набуко“ и “Бохеми“ ще прозвучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида.

Изтънчена селекция от камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще поднесът професионалистите от струнен квартет “Филхармоника“ на 8 юли от 20.00 ч..

9 юли е запазен за най-малките почитатели на програмата ни „Фортисимо Фамилия”. Те ще се запознаят с най-мистериозния инструмент - човешкият глас. Историите ще разказват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин е специална изненада за последната вечер - 10 юли от 20.00 ч.

Спорт

Григор посочи кое е най-хубавото след победа номер 300

Григор посочи кое е най-хубавото след победа номер 300

Беше един от онези мачове, през които просто трябва да се промъкнеш, анализира българският тенисист

Единственият българин в тенис елита Григо...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие