Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет18102019

Брой 202, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75995 BGN ↓ 1 GBP = 2.25222 BGN ↓ 1 CHF = 1.77948 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Исторически парк край Варна отвори врати

Исторически парк край Варна отвори врати

Исторически парк край Варна отвори врати

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света беше официално открит на 22-ри юни.

Разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк ще представя на всеки посетител интерактивно пътуване до 10 хиляди години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. С грандиозна културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания беше отворен парка и заедно с това отпразнуван Национален ден на българския фолклор.

В двата фестивални дни на българските традиции и фолклор, посетителите

имаха възможността да се докоснат до бита, културата и обичаите на нашите предци. Факт е първият етап от изграждането на Исторически парк като посетят халколитни и неолитни къщи, тракийски дворец, три тракийски гробници, прабългарско и славянско селище и живописни езера. Поради метеорологичните условия, има някои довършителни дейности, които трябва да се извършат от екипа на Исторически парк. Уникалният парк ще отвори врати за посетители на 15 юли.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие