Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Книги на френски военен кореспондент получи музея в Ловеч

Книги на френски военен кореспондент получи музея в Ловеч

Книги на френски военен кореспондент получи музея в Ловеч

Две нови книги на френския военен кореспондент и художник Дик де Лонли, получи Регионалният исторически музей в Ловеч. Авторът участва в Руско - турската война от 1877-1878 г. и отразява главните събития в нея в репортажи за списаниe Le Monde Ilustre и за вестник La Moniteur universel, като ги илюстрира със свои рисунки. След войната издава в Париж своите впечатления в самостоятелното издание “Спомени от войната и пътуването на Дик де Лонли като доброволец в 26-ти казашки полк“ (1883), илюстрирано с 67 оригинални картини на автора. В книгата четири глави са посветени на Ловеч.

Втората книга на същия автор е издадената през 1888 г. в Париж - “Руската армия в действие. Спомени от войната и от пътуването на Дик де Лонли като доброволец в 26-ти казашки полк“. Илюстрирана е с 28 картини на автора.

Във фондовете на музея постъпиха оригинални първи издания на двете книги, а авторовите илюстрации, посветени на люляковия град, са публикувани в изданието на музея “Ловеч в руско-турските войни през ХIХ век. Част втора 1877-1878“. Ценните издания са станали притежание на музея в Ловеч, със съдействието на Атанас Атанасов.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...