Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.774 BGN ↑ 1 GBP = 2.31849 BGN ↓ 1 CHF = 1.82976 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Балетът “Дон Кихот“ на Старозагорската опера гостува в Античния театър

Балетът “Дон Кихот“ на Старозагорската опера гостува в Античния театър

Балетът “Дон Кихот“ на Старозагорската опера гостува в Античния театър

Държавна опера-Стара Загора ще представи за първи път на сцената на Античния театър в Пловдив своята впечатляваща постановка на балета “Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус, на 12 септември.

Пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време. Балетът “Дон Кихот“ е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката на Старозагорската опера Аршак Галумян - хореограф и премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит, като обогатява и визуалното възприятие с много театрални, дори кинематографични изразни средства. Художник на декора и на костюмите е италианецът Салваторе Русо.

В спектакъла на балета “Дон Кихот“ участва цялата многонационална балетна трупа, която през последния творчески сезон бележи изумителен скок в своето израстване. Постиженията на младата трупа под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова са високо оценени от професионалната критика, от познавачите и от зрителите.

Аршак Галумян е хореограф и премиер солист на Щатсбалет-Берлин. Възпитаник е на Националното балетно училище в Ереван и училището по балет на Хамбургската опера. Асистент-хореограф е Красина Павлова - примабалерина на Щатсбалет-Берлин и гордост за своята учителка Силвия Томова.

България

Спорт

Свят

Земеделие