Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Бутиково тридневно издание на Моцартовия фестивал предстои в Правец

Бутиково тридневно издание на Моцартовия фестивал предстои в Правец

15-ото поред издание на Моцартовите празници в Правец ще бъдат с камерен афиш. новия артистичен директор е проф. Борислава Танева - пианистка, композиторка, клавирна педагожка и заместник-ректор на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров“.

Тя ще продължи делото на отишлата си през 2018 г. оперна прима Христина Ангелакова, която ръководеше фестивалния екип.

Моцартовият фестивал ще се проведе от 23 до 25 август, посветен е на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров. На 25 август две от събитията ще бъдат в памет на Христина Ангелакова - прожекцията на новия филм на Юри Дачев, посветен на голямата българска оперна певица, и изпълнението на Реквием от Моцарт на открито от Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор “Светослав Обретенов“ и солистите Беса Лугичи, Виолета Радомирска, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров.

Диригент ще бъде Найден Тодоров - носител на приза “Музикант на годината 2018“ в анкетата на предаването “Алегро виваче“ по “Хоризонт“.

На 23 август от 20.30 ч. в читалище „Заря” в Правец ще се състои концерт на Трио „Моцарт” от Виена: Даниел Аунер – цигулка, Дитхард Аунер – виолончело и Ирина Аунер – пиано ще изпълнят творби на Моцарт, Шостакович и Дворжак. Вход свободен.

24 август от 11 часа в хотел „Риу Правец ризорт” – концерт на лауреатите на Международния конкурс „Панчо Владигеров“ 2019: пианистката Мария-Десислава Стойчева и цигуларката Нанджу Лий от Корея са подготвили програма с творби на Моцарт, Панчо Владигеров, Шопен и Хубай. Вход свободен.

24 август от 20.30 ч. в хотел „Риу Правец ризорт” - концертът на Мила Михова - сопран и Николай Стойков - пиано. Ще прозвучат арии от опери на Моцарт, Росини, Верди.

На 25 август от 11.00 е първият самостоятелен рецитал на 11–годишния пианист Ивайло Василев, носител на престижни награди от конкурси у нас и в чужбина. Вход свободен.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие