Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТ” В НАВЕЧЕРИЕТО НА КИНОМАНИЯ

„ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТ” В НАВЕЧЕРИЕТО НА КИНОМАНИЯ

“Танц филм фест“ представя първия чернокож артист, танцувал Ромео в Кралския балет в Лондон. Най-новите филми за класически балет и модерен танц ще имат премиерни прожекции от 24 до 30 септември в НДК. В афиша са общо 12 заглавия. Сред тях е филма “Юли“ за уникалния кубински танцьор Карлос Акоста.

В кино „Люмиер Лидл”, ще видим програма с игрални и документални филми, сред които ще има както премиерни, така и утвърдени заглавия.

Откриването е с филм, който се превърна в хит в програмата на миналогодишното издание на Киномания: „Рудолф Нуреев: Бялата врана” на 24 и на 30 септември от 19.00 ч.

Филмът проследява житейския път на един от най-легендарните балетни артисти. Режисьор е Ралф Файнс. Още един филм с участието на самия Рудолф Нуреев и Марго Фонтейн ще види публиката на 25 септември от 18.30 ч. Това е екранизацията на балета „Лебедово езеро”, с режисьор Трък Бранс. Когато постановката „Лебедово езеро” на Виенската опера е заснета, Марго Фонтейн е вече жива легенда, а кариерата на Нуреев тъкмо набира скорост. С присъщата си дързост, той ревизира каноничната хореография на Мариус Петипа и предлага своя версия на великия балет на Чайковски, извеждайки принц Зигфрид като доста по-равностоен партньор на Одета/Одилия. Самият Нуреев казва: „Танцувахме като едно тяло и една душа”.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...