Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Ясен Гюзелев с изложба в галерия „Пролет”

Ясен Гюзелев с изложба в галерия „Пролет”

Ясен Гюзелев с изложба в галерия „Пролет”

Ясен Гюзелев откри на 27 август експозиция графика в бургаската галерия „Пролет“. Художникът е роден през 1964 година в София. Работил е в Испания, Италия, Германия, Чехия, САЩ, Югославия и Тайван.

В експозицията, която е подредена в галерия “Пролет“, Гюзелев събира разнообразието от теми и автори, по които е работил през годините. „Основното в тази експозиция, са няколко серии графики в техниката алграфия”, посочи той.

„Може би, особено интересни ще бъдат за бургаската публика три цикъла таро карти, които са отпечатани в една обща композиция, но са на три картини и по три различни теми”, посочи още Гюзелев. Могат да се видят и няколко цветни дигитални принта, репродукции на негови илюстрации. Сред тях се открояват две големи картини, всяка от които е събрала в себе си илюстрациите от незабравимите детски романи “Алиса в Огледалния свят“ и “Алиса в Страната на чудесата“. Бургаската публика има възможността да се наслади също и на цветни илюстрации от “Пинокио“, “Крал Артур“, “Дама Пика“. Според художника, с тези цветни акценти изложбата придобива по-разнообразен характер. „Смятам, че подредихме една интересна изложба, която донякъде въвежда зрителя в моя свят”, посочи Гюзелев.

България

Икономика

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие