Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Уникалният Ейфман балет ще гостува у нас

Уникалният Ейфман балет ще гостува у нас

Уникалният Ейфман балет ще гостува у нас

В зала 1 на НДК гастролира Театър на балета на Борис Ейфман с „Евгений Онегин”.

Хореографската версия на романа в стихове на А. С. Пушкин е постановка на великия хореограф Борис Ейфман, съединяваща магично класика и съвременност. Събитието е на 23 октомври. Героите на Пушкин са превърнати в знакови персонажи на нашето време, минали през тревожната епоха на промени, живущи на ръба на преломление на вековете. Неочакваната комбинация от творби на Пьотър Чайковски и рок музиката на композитора Александър Ситковецкий позволява на зрителите да се усетят по-дълбоко замисъла на хореографа. Балетният театър на Борис Ейфман е с 42-годишна история. Трупата е очаровала по-голямата част от земното кълбо с невероятните си постановки, а самият Ейфман е считан за един от най-великите хореографи на съвремието.

тът “Евгений Онегин” дава на зрителя уникална възможност да види романа с очите на съвременния човек.

„Защо се обърнах към романа на А. Пушкин „Евгений Онегин“, какво ме вълнува днес в него? Този роман се нарича “Енциклопедия на руския живот”, в която А. Пушкин видя светлината и създаде удивително точен архетип на руския характер на своето време. Създал поетичния образ на руската душа, загадъчен, непредсказуем, необичайно чувствен”.

Борис Ейфман e създателят на уникален балетен театър, стил и цяла вселена, наричан “един от водещите хореографи на света“, “страхотен театрален магьосник”. Роден през 1946 г. в Сибир. От ранна детска възраст той иска да изрази чувствата си в танца и различните му форми: „Балетът за мен не е само професия. Това е начин на съществуване, моето земно предназначение. С балетните инструменти трябва да предам това, което ми е дадено отгоре. Вероятно щях да се задуша от емоциите си, ако не бях имал възможността да ги реализирам в работата си. За мен хореографията е дълбоко религиозно изкуство в най-широкия смисъл на думата”.

България

Икономика

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие