Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Древната Матера гостува в Долината на тракийските царе Казанлък

Древната Матера гостува в Долината на тракийските царе Казанлък

Древната Матера гостува в Долината на тракийските царе Казанлък

Каменната Матера показват в Казанлък с изложба на Дениз Мацарела в Музея на фотографията и визуалните изкуства. Откриването бе на 12 септември. Изложбата е резултат от сътрудничеството между двете тазгодишни столици на културата на Стария континент Пловдив и Матера, както и на добрите културни връзки между Италианския културен институт и казанлъшкия музей, изтъкна Стефан Папукчиев.

Близо 30 черно-бели фотоси ще види публиката на Музея на фотографията в изложбата “Матера - нюанси“, която показва южния италиански град.

Матера е известен като естествена сценография за много филми с библейски сюжети.

Над 40 киноленти са снимани тук, включително “Страстите Христови“ на Мел Гибсън. поезията на камъните открива Пиер Паоло Пазолини - през 1964 г. в творбата си “Евангелието на Матея“. той изкрещява, че изпразвайки града, Той настоява, че земята на Матера е неустоимо красива. Каменният град, известен със своите саси - едностайни жилища, издълбани в камъните, пази спомена за Питагор. Прогонен от тирана на родния му остров Самос, великият математик и философ е завършил живота си в Метапонтум - гръцка колония в Южна Италия. “Матера - нюанси“ е четвъртата изложба, която Музеят на фотографията открива съвместно с Италианския културен институт – София. Изложбата ще остане в Казанлък до 30 септември.

България

Икономика

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...