Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ПРИЛЕПЪТ” ОТ ЙОХАН ЩРАУС - ПЪРВАТА ПРЕМИЕРА ЗА СЕЗОНА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

„ПРИЛЕПЪТ” ОТ ЙОХАН ЩРАУС - ПЪРВАТА ПРЕМИЕРА ЗА СЕЗОНА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

„ПРИЛЕПЪТ” ОТ ЙОХАН ЩРАУС - ПЪРВАТА ПРЕМИЕРА ЗА СЕЗОНА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР

Гледаме непоставяна досега у нас сценична версия на оперетата. Премиерните дати са 20, 25, 26 и 27 октомври. Театърът ще покаже една нова и непоставяна версия на оперетата на Щраус-син. Режисьор е Марияна Арсенова, диригент-постановчик - Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Димитър Косев, сценографи – Иван Савов и Слава Савова, художник по костюмите – Яна Дворецка, хореограф – Йоанна Стоянова. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър. 

“Публиката ще види класически прочит на пиесата и в същото време една изцяло нова сценична версия на „Прилепът”. Тя е направена с шега, с лекота и финес – както се поставят всички оперетни заглавия в Музикалния театър.”

„Прилепът” на Щраус е класическа танцувална оперета, в която любовните страсти и семейни перипетии са разкрити на фона на прекрасните мелодии на валса, полката и кадрила.

„Костюмите не са от епохата на написването на „Прилепът”, те са съвременни и това е нарочно търсен похват от режисьора” – разкрива художникът по костюмите Яна Дворецка. „Безспорно най-провокативна е визията на Граф Орловски”.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...