Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) С авторски концерт за 70-годишния юбилей на проф. Милчо Василев

С авторски концерт за 70-годишния юбилей на проф. Милчо Василев

С авторски концерт под надслов “Фолклорът-моят живот“ Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев“ /АМТИИ/ ще отбележи 70-годишния юбилей на ректора си проф. акад. Милчо Василев. Той ще се състои на 21 октомври в Дом на културата “Борис Христов“ и ще бъде с вход свободен. Програмата включва изпълнения на Академичен народен хор, Академичен народен оркестър и Академичен фолклорен ансамбъл. Гост на юбиляря ще бъде и Професионалният фолклорен ансамбъл “Пазарджик“.

Проф. Милчо Василев е настоящ ректор на АМТИИ и преподавател, възпитал 45 випуска студенти в любов към българския музикален фолклор. Дългият му и продуктивен творчески живот обогатява репертоара на много български фолклорни състави, сред най-изпълняваните му пиеси са “Трите пъти“, “Музикални диалози“, произведенията му за фолклорни оркестри, сюитите “Родопска импресия“, “Игра в ритми“, „Мома Ангелинка“ за народен хор и оркестър. Носител е на наградата “Пловдив“ за музика, “Златна лира“ на СБМТД, почетна статуетка на Съюза на българските композитори.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...