Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийските музикални дни в Перник. Проявата, организирана от Двореца на културата води началото си от 80-те години на миналия век и е най-значимото музикално събитие в културния живот на града.

С много аплодисменти пернишката публика посрещна в родния му град главния диригент и художествен ръководител на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Юли Дамянов. Звездите на театъра представиха в Двореца на културата феерия от любими оперетни заглавия, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят. Спектакълът бе посветен на 60-тата годишнина на диригента.

Акцент в Ноемврийски музикални дни е честването на 65-години на Обединената школа по изкуства в Перник, което ще се състои на 14 ноември. По ръководството на висококвалифицирани преподаватели тук пернишките деца изучават пиано, цигулка, виола, китара, поп и джаз пеене, има и занимания по изобразително изкуство.

В рамките на музикалното събитие концерти ще изнесат Камерен орекестър “Орфей“, Камерен смесен хор “Иван Топалов“, Духовият оркестър, Народният оркестър. Предвидени са и два образователни концерта. Форумът ще завърши на 28 ноември. Ноемврийските музикални дни в Перник са създадени по подобие на Мартенските музикални дни и Софийските музикални седмици.

Икономика

Loading...

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие