Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 събития в седмата Нощ на театрите в България

Над 170 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, “отворени врати”, театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен ще предложи седмото издание на Нощ на театрите.

Кампанията е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 места в 18 града. Форматът няма аналог в България. Нощта развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това прави Нощ на театрите мащабна и силна театрална инициатива.

Разходки и театрални срещи в София, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Хасково. Феновете ще имат възможността да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с любими актьори – в София Народен театър “Иван Вазов“, Софийска опера и балет, Театър София, в Драматичния театър в Пловдив, в Операта на Стара Загора ще има среща с режисьорката Вера Немирова и екипа на „Африканката“.

В Театър София част от зрителите на „Палачи“ ще се качат на сцената, в Габровския театър ще има ден на отворените врати, в Хасково – разходка зад кулисите на театъра.

NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на режисьора Иво ван Хове. В шест кина от веригата Cinema City в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас на 16 ноември ще има специални прожекции.

Джилиън Андерсън от “Досиетата Х“, спектакъл “Трамвай Желание“ и Лили Джеймс, са в главните роли на спектакъла “Всичко за Ийв“. Постановката разказва историята на Марго Чанинг. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, винаги е била. И изведнъж се появява Ийв. Най-голямата й почитателка. Младата, хубава Ийв. Златното момиче, обикновеното съседско момиче.

България

Икономика

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие