Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет13122019

Брой 239, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75616 BGN ↓ 1 GBP = 2.31295 BGN ↓ 1 CHF = 1.78794 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) БАН представи новата версия на филма „Хан Аспарух”

БАН представи новата версия на филма „Хан Аспарух”

БАН представи новата версия на филма „Хан Аспарух”

Нова версия на епичната филмова трилогия „Хан Аспарух“ представи Българската академия на науките на 18 ноември в зала „Проф. Марин Дринов“. Филмът „Ханът и империята“ на режисьора акад. Людмил Стайков е създаден от дигитално реставрирано изображение на оригиналния филм, така както е бил заснет, като е използвана най-новата съвременна технология. Продуцент е „Доли медия студио“.

Този проект се случва 38 години след създаването на трилогията. „Фанагория”, „Преселението” и „Земя завинаги”, са едни от най-гледаните ленти в българското кино въобще, с общо над 10 милиона зрители.

Сега, на базата на класическата творба, в която навремето са взели участие над 100 000 души, е създадена нова творба с времетраене около 2 часа и половина. Оригиналният материал е реставриран, монтиран отново, филмът е с чисто нов звук и съвременна визия. Работата по новата версия е отнела около година и половина на акад. Стайков.

Именития режисьор каза: “За пръв път в България се пристъпва към такава реставрация на изображението на оригиналния филм, който ще бъде предаден на Българска национална филмотека“.

Според специалстите, възкресяването на епоса със Стойко Пеев, Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Богомил Симеонов, Петър Слабаков, Джоко Росич и още знаменити актьори ще се превърне в истинско киносъбитие.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

На 16 декември изплащат 750 млн. лева на земеделците

Държавен фонд “Земеделие“ /ДФЗ/ ще изплати 635 млн. лв., предвидени за плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и 115 млн. за сх...

Прочети още:

Loading...