Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед26012020

Брой 270, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Международна конференция, посветена на Зографския манастир

Международна конференция, посветена на Зографския манастир

Вчера и днес в Софийския университет „Св Климент Охридски” се провежда международна конференция на тема „Зографската обител сред атонската монашеска общност: исторически път и място за служение на словото“. Организирана е от университета и манастира за проучване на книжовното богатство.

Зографският манастир от векове пази ценни извори за духовната, културната и икономическата история на атонските манастири, българите и Балканите и техните връзки и взаимодействия в по-широк географски ареал.

Целта е да се обсъдят научни открития, направени при работа с ръкописи и документи, съхранявани в манастира. Има и проекти за издаване на ценни ръкописи и текстове от библиотеката на обителта. Участват 54 изследователи от България, Великобритания, Гърция, Русия, Северна Македония, САЩ, Франция. Днес в Университетската библиотека се открита изложба, посветена на книжовното богатство на манастира.

България

Икономика

Спорт

Мишел Платини се завърна във футбола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се завърна в управлението на футбола. 64-годишният французин стана съветник на президента на Междуна...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие