Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря29012020

Брой 272, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77722 BGN ↑ 1 GBP = 2.31177 BGN ↓ 1 CHF = 1.82737 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Котаракът в чизми“, красиво преразказана от Ерих Кестнер, излезе за първи път на български език.

„Котаракът в чизми“, красиво преразказана от Ерих Кестнер, излезе за първи път на български език.

С хумор, лекота и изящество на стила авторът на „Конференцията на животните” разказва една от любимите приказки на милиони деца и на техните родители. „Kотаракът в чизми“е в превод на Жанина Драгостинова. Тя е класическа поучителна история за верността, приятелството и победата над несправедливостта.

Приключенията на умния, смел и изобретателен котарак, който надхитрява силния, но глупав магьосник. А очарователните рисунки на известния художник Валтер Трир, илюстрирал почти всички книги за деца на писателя, създават неповторима атмосфера, озарена от мъдрост.

Ерих Кестнер (1899–1974) е германски поет, белетрист, журналист, един от от най-четените писатели. Неговите романи за деца, сред които „Емил и детективите“, „Антон и Точица“, „Двойната Лотхен“, „Хвърчащата класна стая“, му донасят световна слава.

Икономика

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

До края на годината половината от потреблението на природен газ в България ще е с произход, различен от Русия. Това съобщи министърът на ене...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Еди Хърн иска две седмици отсрочка за мястото на двубоя за титлата

Антъни Джошуа и екипът му имат само няколко дни до официалното овакантяване на световната титла във версия IBF. Еди Хърн е под пара с органи...

Прочети още:

Loading...

Свят