Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет27022020

Брой 293, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80427 BGN ↓ 1 GBP = 2.33867 BGN ↑ 1 CHF = 1.84425 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Кинохитът се е превърнал в документална реалност. Кой печели от обществения гняв и водят ли технологиите до равнодушие? Отговори на тези въпроси търси новата постановка на Сатиричния театър – “Телевизионна мрежа“, адаптация по едноименния филм, носител на 4 “Оскара“ и отдавна превърнал се в класика.

Годината е 1976. На големия екран се появява ''Телевизионна мрежа'' - историята на водещ, признал в ефир, че всички новини се правят с цел висок рейтинг и печалба. 

Годината е 2019. Сюжетът - все така актуален. Мястото на срещата между кино и сцена - Сатиричният театър. Спектакълът може да гледате на 15 и 16 февруари от 19.30 ч.

“Обсебването от технологиите, това е манипулацията на зрителите, това е всякаква друга форма обсебване на личността и най-важното - когато героите и зрителите имат нужда да изразят своя гняв, те стават много лесна жертва на този гняв и се превръщат във висок рейтинг и печалба“, споделя режисьорът Андрей Аврамов.

Замислен като фарс преди повече от 40 години, днес ''Телевизионна мрежа'' се е превърнал в документална реалност. Един от отговорите, които екипът в Сатирата търси, е дали човека може да оцелее в дигиталния век.

В каква реалност живеем днес и изгубили ли сме душевността си - ще разкажат Малин Кръстев, Калин Сърменов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Силвия Лулчева и други.

България

Икономика

Спорт

Ливърпул се измъчи срещу “чуковете“

Ливърпул се наложи трудно над Уест Хям с 3:2 на „Анфийлд“ в последен мач от 27-ия кръг на английската Висша лига и възстанови аванса си ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Невинен е фермерът, изоставил конете си в Осогово да умрат от глад

Невинен е фермерът, изоставил конете си в Осогово да умрат от глад

Прокуратурата отказа да търси от Петър Пищалов наказателна отговорност, съдът в Кюстендил го оправдва

Районният съд в Кюстендил оправда по вс...

Прочети още:

Loading...