Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Световната ни оперна звезда Соня Йончева пее Parole

Световната ни оперна звезда Соня Йончева пее Parole

Световната ни оперна звезда Соня Йончева пее Parole

Световната ни оперна звезда Соня Йончева и мъжът й направиха кавър и домашен клип на френския кавър на песента на италианката Мина – Parole

Българската звезда на операта Соня Йончева изпълнява ролята на Имодеже от операта „Пиратът“ на Белини, която изключително рядко се поставя заради вокалните изисквания и нуждата от физическа издръжливост на артистите, които критиката определя като екстремни и свръхчовешки.

Отзивите, някои от които започват да излизат минути след края на премиерата, нареждат Йончева до две от оперните легенди, които също приемат да изпълнят ролята в миналото: Мария Калас и Монтсерат Кабайе.

Родената през 1981 г. Соня Йончева учи пиано и пеене в родния си Пловдив, а след това в Женева и Париж. През 2010 г. тя печели създадения от Пласидо Доминго оперен конкурс „Опералия“. През 2015 г. списание Vogue определя кариерата й като „метеорна“.

На 38 години Соня Йончева вече е дебютирала с голям успех във всички водещи оперни зали в света, където вече има планирани участия за години напред. На тенис жаргон – тя продължава да покрива „Големия шлем“. Харизматичното въздействие на Йончева е някъде по средата между енергията на рок звезда, дисциплината на елитен атлет и мъдростта на съвременен гуру. Не на последно място и заради лекотата, с която превключва от български на английски, френски, испански, италиански и немски.

В Мадрид дебютира преди десет години. В „Метрополитън“ в Ню Йорк отдавна гради най-различни роли, за да може публиката да я познава в различни „цветове”. „Това е като любовна история между нас с публиката”, казва тя. „Интерес към операта има, зависи кои са артистите на сцената и коя е операта. Няма нужда да се поставят цял живот „Бохеми“ и „Травиата“.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...