Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Диригентът Павел Балев с два нови поста - в Германия и Франция

Един от най-изявените български диригенти - Павел Балев, който вече 15 години е главен диригент на Филхармонията в Баден-Баден, Германия, предстои да поеме ангажименти в два театъра - един в Германия и един във Франция.

От 2021 г. той ще бъде генерален музикален директор на Театър Нордхаузен и Лоо-оркестър Зондерсхаузен, а от 2022-ра ще започне работа като музикален директор на Операта в Лимож.

Междувременно и музикантите, и публиката очакват с нетърпение отпадането на рестрикциите, свързани с пандемията от Covid-19, заради които концертите и спектаклите са забранени не само у нас, но и на много места по света. Предстои бляскаво откриване на новия сезон 2020/2021 на Софийската филхармония, когато ще гостува оперната звезда Диана Дамрау. С нея българският маестро работи отдавна и заедно осъществяват много концерти и турнета по света. Датата на софийския концерт е 6 септември 2020 г. Мястото - зала “България“.

Свири съвместно със световни изпълнители като Ане–Софи Мутер, Едита Груберова, Tомас Хемпсън, Kрасимира Стоянова, Веселина Кацарова, Лука Пизарони, Рамон Варгас, Диана Дамрау, Пьотр Бечала, Анна Нетребко. Рециталите му с Красимира Стоянова „Славянски оперни арии”, „Верди Арии“ и „Веризмо“ получават „Международната класическа музикална награда 2012“, годишната награда на германската музикална критика за 2012, 2014 и 2017 година.

Диригентът има в репертоара си симфонична музика, над 40 оперни заглавия - „Електра” и „Кавалерът на розата” на Р. Щраус, „Рейнско злато” и „Летящият холандец” на Вагнер, „Похожденията на безпътния” на Стравински, Моцартовите „Вълшебната флейта”, „Милосърдието на Тит”, „Отвличане от сарая”, „Сватбата на Фигаро”, опери от Нино Рота, Бенджамин Бритън, над 10 балетни заглавия: „Пролетно тайнство”, „Жар птица” на Стравински, „Пепеляшка” и „Ромео и Жулиета” на Прокофиев, „Легенда за Йосиф” на Р.Щраус.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...