Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет15112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73144 BGN1 GBP = 2.24684 BGN1 CHF = 1.71639 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура

Джазфестивал събира музиканти в Русе

Джазфестивал ще се състои от 15 до 17 ноември в Доходното здание на Русе. Четирийсет и третото издание ще предложи на публиката “букет“ от най-добрите български и европейски музиканти.

Първата фестивална вечер ще открият Антони Дончев квартет, със специалното участие на Флориан Вилайтнер — млад германски цигулар, композитор и аранжор, който концертира с огромен успех на класическата и на джазсцената. Публиката ще чуе Михаил Йосифов с проекта “Микстет“. Втората вечер завадяват триото Стоян Янкулов — Стунджи, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров, с интересна фънкипрограма. След тях са Марио Станчев квинтет с програмата “Маднес Тенорс“. В последната вечер гости ще бъдат младото италианско трио на Даниеле Кордиско — пиано, китара и контрабас, и…

Прочети още…

СБХ чества 60 ГОДИНИ ЖИВОТОПИС на Валентин Дончевски

СБХ чества 60 ГОДИНИ ЖИВОТОПИС на Валентин Дончевски

Откриването е днес в галерия „Райко Алексиев” на ул. „Раковски“ 125. След юбилейната си изложба в Стара Загора, Валентин Дончевски излиза пред софийската публика с характерните за него големи формати и завладяваща пъстрота и цветност, калейдоскоп от форми и цветове, антропоморфни и геометрични фигури, които преливат и създават нови комбинации от оптични ефекти. В техническо отношение работите му са също така смайващо разнообразни – колажи, асамблажи, инкрустации, натрупвания и наслагване на…

Прочети още…

Представят новата книга на Тодор Коруев

Представят новата книга на Тодор Коруев

Новата книга на Тодор Коруев „Още животописи“ (Издателство „Захарий Стоянов“) ще бъде представена на 19 ноември (понеделник) от 17.30 ч. в литературния салон на Тракийския дом (ул. „Стефан Караджа“ 7А). „Още животописи“ е сборник от публицистични статии и бележки, приписки, есета и памфлети, печатани както в „Дума“, така и в „Нова Зора“, „Словото днес“, „Тракия“, сп. „Везни“ и др. от 2012 до 2018 г. Книгата ще бъде представена от проф. Чавдар Добрев и издателя Иван Гранитски.

Заповядайте!

„Нощ на театрите - Варна 2018” продължава до 18 ноември

„Нощ на театрите - Варна 2018” продължава до 18 ноември

По традиция Театрално-музикален продуцентски център Варна се включва в това очаквано събитие, което се провежда по едно и също време в различни европейски страни.

Театралната нощ 2018 предстои на 17 ноември, но във Варна, поради големия зрителски интерес, тя ще продължи и на 18 ноември, а още на 16 ноември има две изяви — на „Варна Денс Театър” и на възпитаниците от “Театрално ателие“ на Милена Кънева.

В програмата са включени най-новата постановка на Варненския драматичен театър…

Прочети още…

България

Икономика

Спорт

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Бербо сподели какво мисли за това - дали е готов за ново предизвикателство

“Аз имам много амбиции, свързани с различни неща. Да ръководиш цел…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие