Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Чет20072017

Брой 137, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69586 BGN1 GBP = 2.21035 BGN1 CHF = 1.779 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура

Орфей и Евридика – сред Римските терми във Варна

Даниела Димова и Цвета Христофору извисяват глас на сцената

Романтичната любов на Орфей и Евридика в атмосферата на Римските терми във Варна – обещание за уникално преживяване за любителите на операта на 20 юли от 21.00.

В главните роли ще бъдат сопраното Даниела Димова – Евридика и мецосопраното Цвета Христофору – Орфей. Сопраното Лиляна Кондова ще бъде Амур, а балетните артисти Катерина Петрова и Цецо Иванов ще пресъздадат духа на Евридика и духа на Орфей.

Премиерата на “Орфей и Евридика“ от Кристоф Вилибалд Глук в XV издание на Театър Римски терми е съвместен проект на Държавна опера Варна и Младежко оперно общество Кипър.

Автор на сценичната версия е акад. Пламен Карталов, диригент Франсис Гай – Кипър, хореограф Риолина…

Прочети още…

Високопланински клавирен концерт ще се състои на „Черни връх”

Високопланински клавирен концерт ще се състои на „Черни връх”

Високопланински клавирен концерт ще се състои на 22 юли на Черни връх на Витоша. Организаторите — кюстендилското читалище “Зора“, Военно-историческата комисия и Съюза на възпитаниците на военното на Н.В. училище ШЗО и родолюбивото войнство и гражданство, кюстендилския клуб “Полк. Христо Стоянов“, го посвещават на паметта на войниците и офицерите, загинали през Първата световна война.

Председателят на кюстендилското читалище “Зора“ Иван Сапунджиев сподели: „Концертът е първи, посветен…

Прочети още…

„Къде е госпожа Орфей?”

„Къде е госпожа Орфей?”

Германската художничка Кристина Рийк — Зонтаг ще представи своята творческа интерпретация на древния мит за Орфей и Евридика и безсмъртната им любов.

Това ще се случи в Градска художествена галерия — Пловдив на ул. „Княз Александър I“ №15.

Авторката е нарекла изложбата си „Къде е госпожа Орфей?”, подтикната от откритията на българските археолози през последните години, които провокират въображението и задълбочават нейния дълготраен интерес към историческите корени на Европа.

Изявеният…

Прочети още…

Джейн Фонда и Роберт Редфорд с награда във Венеция

Наградата „Златен лъв” за ярки постижения в киното ще получат тази година ветераните от Холивуд — Джейн Фонда и Роберт Редфорд. Таково решение е взело журито на 74-тия Международен Венециански кинофестивал. Той ще се проведе на остров Лидо от 30 август до 9 септември.

“Цермонтията ще се състои на 1 септември в голямата зала на Фестивалния дворец, преди прожекцията на американски филм „Нашите души през нощта”, с участието и на двамата лауреати – Редфорд е и продуцент на филма. Джейн Фонда е…

Прочети още…

Художникът Антон Антонов представя творби в Добрич

Художникът Антон Антонов представя творби в Добрич

Изложба на художника Антон Антонов се откри в Художествена галерия – Добрич. Авторът е роден в София през 1962, завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново, специалност живопис при проф. Ал. Терзиев и проф. Г. Костов. Антонов има 27 самостоятелни изложби и над 30 участия в колективни изложби.

 

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие