Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24032018

Брой 57, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58804 BGN1 GBP = 2.24292 BGN1 CHF = 1.6758 BGN
Back Вие сте тук:Начало Мнение (2) Никога няма да стана предател!

Никога няма да стана предател!

Никога няма да стана предател!

Из интервюта и публични изказвания на Вежди Рашидов, дадени в последните месеци

• Никога не съм бил партиец. И сега не съм член на ГЕРБ. Хората по света също не си харесват депутатите, но никъде няма такъв негативизъм като в България.

• В България успяхме да направим видими неща, много хубави и туристите всеки ден са там. Минаха всякакви проверки и се оказа, че няма нарушения при тях.

• Не мога да коментирам дали ще съм министър. Има си партия, има си министър-председател, който ще решава. Със сигурност ще има министър на културата. Ако ми се гласува такова доверие, аз мога да поемам отговорности, но трябва да щадя и себе си.

• Питайте колегите творци, дали има реформа. Тези, които скачаха срещу мен, не бяха творци. Те нямат нищо общо с културата. Знам и кой ги подстрекаваше. България е страната на платените протестъри.

• Протече покрива в Ларгото – отиде камера да снима как пада една капка. Един недобросъвестен работник беше хвърлил парцал. Отпушихме канала, помолихме да снимат вече оправеното – това вече не се случи.

• Не знам защо „агнешки главички” – те са с розови бузи. Прокопиев ги подхранва. „Америка за България” ги подхранва. Искахте име, ето ви го. Той от всичко това иска да печели пари. Аз съм съден за това, че съм уволнил човек за корупция. Пак от тези „агнешки главички“. Даден съм на съд – да не казвам чий съд.

• Бих инициирал създаването на наистина хубав музей, посветен на Васил Левски. Спрял, обаче, конкурс за подобен проект, свързан с апетитен имот в София. С апетитите към хубавите кръчми, не е редно да стане. При най-малкото съмнение аз анулирам конкурси.

• България е толкова малка страна, колкото един западноевропейски град. Ние сме икономически бедна държава, но с талантлив народ. Нямат значение жълти, сини, червени важното е да мислим за България. Проблемът наистина е дълбок. Скоро бях в парадокс и вече мога спокойно да си говоря тези неща…

• В момента в който ти правиш нещо за държавата те плюят персонално по един грозен, отвратителен начин. Няма по-голяма сила да те демотивира.

 

• От първия ден съжалявам, че влязох в политиката. Но когато човек вече е влязъл, няма какво да се тюхка. Аз съм от типа отговорен човек, затова в моя дом и в моето ателие отговорността е лично моя, защото аз съм си изпълнител, аз съм си началник, човека който дисциплинира. Ако върнем лентата назад, този път в политиката ми е бил предлаган в едно служебно правителство и след това при Негово Величество. Наистина не бях готов и не го разбирах по този начин. Не знам защо моя стар приятел Борисов успя да ме подмами и оттам нататък си нося отговорността и кръста едновременно.

 

• Влизал съм в три парламента – 41-то, 42-ти и 43-то. На майтап, на шега печелил съм избори, ходил съм на битка. За едни тунеядци и соросоиди, няма да им се отвори парашута. 

• Имам едно лошо качество – не ставам предател. Те предателите живеят най-добре. Тръгнал съм с Бойко, ако трябва дето се казва на български, ще ядем и жаби, но аз няма да го предам.

• Из отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ и РБ в 43-тото НС за къщата-музей на Тодор Живков в Правец: Човек, който не е построил едно нещо, няма право да събори нищо. Аз градя музеи, не затварям и не руша музеи. Това е ваш проблем. Ако искате — закрийте държавата. Не обвинявайте музеите и творците, те не докарват идеологиите, а политиците. Такъв вид експозиция представя следите на недалечното минало, с които следва да са запознати бъдещите поколения. 

България

Икономика

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Предизвикателство пред младите, подготвени и образовани хора е реализация на всичките им качества, както и осигуряването на добър житейски с…

Прочети още:

Loading...

Култура

Изложба „Капитан Петко Войвода” се откри във Варна

Спомен за преселниците от Беломорска Тракия

По случай Деня на Тракия — 26 март, изложба с реквизит от филма “Капитан Петко войвода“ се откри …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Младите “лъвове“ спряха Испания

Младите “лъвове“ спряха Испания

Вратарят Димитър Шейтанов “заключи“ вратата на България

Юношеският национален отбор на България до 19 години спря големия фаворит Испания на …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие