Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална

Русия ще накаже САЩ, ако милитаризират космоса

Ако САЩ напус­нат Договора за отк­рития кос­мос от 1967 г., заб­раняващ раз­полагането на оръжия за масово унищожаване в кос­моса, Русия ще даде твърд отговор, целящ да гаран­тира светов­ната сигур­ност. Това заяви пред РИА Новости Вик­тор Бон­дарев, пред­седател на комисията по отб­рана и сигур­ност в Съвета на федерацията — гор­ната камара на рус­кия пар­ламент. “Надяваме се, че у американ­с­ката политическа вър­хушка още са запазени остатъци от здрав разум“, допълни Бон­дарев. Милитаризацията на кос­моса е път към катас­т­рофа“, предуп­реди той.

Нов „малшанс” –затворник избяга и в Ловеч

Пореден случай с избягал зат­вор­ник раз­г­неви общес­т­вото вчера. Вчера сут­ринта в зат­вор­ничес­кото общежитие в Ловеч е получена инфор­мация от служител във фирма, че Борис­лав Ангелов Иванов, който е с 13 годишна присъда за кражби и блуд­с­тво, е напус­нал неох­раняемия обект, на който е работил. От БСП незабавно поис­каха изс­луш­ване в НС на правосъд­ния и вът­реш­ния минис­три по случая. До редак­цион­ното прик­люч­ване на броя на ЗЕМЯ избягалият зат­вор­ник не бе отк­рит.

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете. Болестта е засечена в три огнища в ямбол­с­кото село Воден. Повече от 700 животни ще бъдат евтаназирани, за да се избегне раз­п­рос­т­ранението на заразата. Пред­с­тои извър­ш­ването и на клинични прег­леди в каран­тин­ната зона. Тя е 10-километрова и обх­ваща общо 12 села.

Огнището на птици грип, отк­рито на 13 юни в доб­рич­ката ферма за кокошки-носачки „Яйца и птици –…

Прочети още…

Майките на палатки, депутатите под чадъра

Майките на палатки, депутатите под чадъра

ГЕРБ отхвърли предложението на БСП да няма парламентарна ваканция, докато протестират майките на деца с увреждания

ГЕРБ категорично отказа да приеме официално внесеното от БСП пред­ложение за отмяна на депутат­с­ката вакан­ция, докато не бъдат приети нуж­ните законови промени в защита на децата с увреж­дания и правата и финан­совото обез­печаване на тех­ните майки. Десис­лава Атанасова от управ­ляващото мнозин­с­тво заяви, че от ГЕРБ са готови да удъл­жават заседанията на пар­ламента и да се работи и пос­ред нощ, за да се приемат…

Прочети още…

България стартира с разгром над Австралия

Волей­болис­т­ките от национал­ния отбор на Бъл­гария започ­наха с победа меж­дукон­тинен­тал­ния тур­нир от Лигата на нациите в Перу. Момичетата на селек­ционера Иван Пет­ков раз­г­ромиха Авс­т­ралия с 3:0 (25:11, 25:16, 25:15) само за 74 минути игра, в пър­вия си мач от група В. По този начин бъл­гар­с­ките нап­равиха сериозна крачка към полуфиналите. Вторият двубой на национал­ките е срещу Пуерто Рико в събота от 1 часа след полунощ бъл­гар­ско време.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...