Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Бавят старта на Гришо в Рим

Бавят старта на Гришо в Рим

Дъжд прекъсна срещите от тенис тур­нира в Рим, където днес стар­тира Григор Димит­ров. Бъл­гаринът излиза срещу Кей Нишикори следобед в среща от втория кръг, но двубоят може да бъде забавен с часове, ако дъжда не спре. По прог­рама срещата между Димит­ров и най-добрият тенисист на Япония трябва да започне около 15,30 часа.Бившият водач в светов­ната ран­г­листа Новак Джокович започна с раз­г­ромна победа с 6:1, 6:2 срещу украинеца Алек­сан­дър Дъл­гополов учас­тието си на тур­нира от сериите “Мас­търс“ в Рим.

12-кратният носител на титли от Големия шлем се намираше в слаба форма в пос­лед­ните сед­мици, но срещу Дъл­гополов показа много силен тенис. Сър­бинът бе впечат­ляващ в пър­вия сет, който спечели за едва 20 минути.

За втория кръг се класира и деветият в основ­ната схема Давид Гофен (Бел­гия), който победи с 6:1, 6:2 аржен­тинеца Леонардо Майер. Денят се оказа добър за италиан­с­ките пред­с­тавители в тур­нира, след като и тримата — Фабио Фонини, Марко Чечинато и Матео Беретини, продъл­жиха към втория кръг. Фонини се наложи с 6:3, 6:1 над бив­шия полуфиналист от “Ролан Гарос“ Гаел Мон­фис, Беретини се наложи с 6:3, 7:6(1) над американеца Фран­сес Тиафо, докато Чечинато победи уруг­ваеца Пабло Куевас с 2:6, 7:5, 6:4.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие