Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед16062019

Брой 112, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.73251 BGN ↑ 1 GBP = 2.19885 BGN ↓ 1 CHF = 1.74519 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална „Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

„Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

„Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

Увеличава се търсенето на заеми от алтернативни финансиращи дружества

Как да си набавят средства земеделските стопани, които нямат дълга кредитна история и достъп до субсидии? - Това е въпросът, в чийто отговор често е разликата между процъфтяване на средните и малки фермери и техния фалит. От няколко години решение на тази дилема дава специализираното дружество Агрион Финанс.

„Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността, както на големите земеделски производители, така и на малките фермери“, съобщиха от ръководството на компанията. Дружеството не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. От „Агрион Финанс“ поясниха, че няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди.

Дружеството отчита сериозен ръст в исканията за кредити. Една от причините е, че изгодните финансови услуги на компанията се предлагат по облекчена процедура и в съкратени срокове. „Агрион“ не събира такси за разглеждане на документи и за ангажимент.

От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което Агрион Финанс иска в залог е земеделска земя или друго недвижимо имущество. На нивите се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като в някои от случаите финансирането е до 100% от тази оценка.

Експертите на „Агрион“, което е най-разпознаваемото и ползващото се с най-голямо доверие дружество в областта на управление на земеделски активи, съдействат и за набавяне на необходимите за отпускане на кредита документи. Ако се налагат правни консултации, на разположение са едни от най-добрите юристи в областта, с огромен опит в сферата на сделките със земеделска земя.

„Агрион Финанс“ предлага на пазара стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Минималният размер на кредита е 10 хил. лв. а срокът за погасяване е до 15 години. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачна лихва за целия период, а парите могат да бъдат използвани с цел инвестиции, покупка на земя, други капиталови разходи и пр. Гратисният период е до една година. За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница. Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.

На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. Отпуснатите средства може да достигнат до 100% от размера на пазарната оценка на парцела, като е предвидена опция за финансиране и на разходите по прехвърляне на имота.

„Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти“, казаха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

България

Президентът откри Шестия световен конгрес на информационните агенции

Президентът откри Шестия световен конгрес на информационните агенции

Авторитетният форум е организиран от Българската телеграфна агенция

Осигуряването на достъпна, навременна и обективна информация, свободна от...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Милен Русков спечели Вазовата награда за литература

Милен Русков спечели Вазовата награда за литература

Милен Русков е носителят на Националната Вазова награда за литература за 2019 година. Детският вариант на наградата е присъдена на младата а...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Хандбалистите с четвърти успех в Тбилиси

Националният отбор на България е много близо до това да се класира за полуфиналите на третата Световна купа за новоизгряващи страни на хандб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Пак дойде жътвено време

Пак дойде жътвено време

Земеделци притеснени да не се получи ситуацията от миналата година,когато пшеницата покълна заради влагата

В село Търнава, община Тунджа, дне...

Прочети още:

Loading...