Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед26012020

Брой 269, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Предлагат го управляващите от ГЕРБ и „Обединени патриоти”

ГЕРБ и “Обединени патриоти“ предлагат главния прокурор Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, предаде агенция „Фокус“. Новината обяви д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание вчера следобед.

Другата внесена кандидатура е на депутата от „Воля” Симеон Найденов. Той е на 68 години, по професия е юрист, работил е в МВР и като адвокат. В НС членува в комисиите по правни въпроси и по борба с корупцията.

На 6 ноември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на антикорупционния орган. Изслушването на кандидатите ще се проведе на открито заседание на комисията, което се излъчва в реално време чрез интернет страницата на Народното събрание. Изборът се извършва от парламента. Съгласно правилата гласуването ще се извършва поотделно за всеки кандидат по поредността, определена в списъка. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мишел Платини се завърна във футбола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се завърна в управлението на футбола. 64-годишният французин стана съветник на президента на Междуна...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие