Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Начална Прокуратурата погна бързите тестове за COVID-19

Прокуратурата погна бързите тестове за COVID-19

Прокуратурата погна бързите тестове за COVID-19

• От държавното обвинение сезираха КЗК за цените на горивата

• Вярваме, че това са първи стъпки към сериозни мерки срещу ширещата се спекула

По повод зачестилото предлагане на т. нар. бързи тестове за диагностициране за възможно заразяване с коронавирус, Върховната административна прокуратура изиска информация от министъра на здравеопазването как Изпълнителната агенция по лекарствата осъществява контрол при използването на въпросните медицински изделия.

Действията на прокуратурата са във връзка с ангажиментите й по спазване на законността и защитата на обществения интерес и са свързани с недопускането на възможни злоупотреби, включително продажбата на фалшиви тестове за COVID-19.

Също вчера Върховната административна прокуратура сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за разликата в цената на петрола на международните пазари във връзка с констатирано значително намаление на стойността на суровия петрол в световен мащаб (с 47,4 процента) според данните на Агенция “Митници“ и спадането на цените на течните горива в страната с едва около 11 процента. Още 80 000 лв. събраха прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от новия коронавирус COVID-19. Така за по-малко от седмица след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв.

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...