Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет16072020

Брой 133, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Начална Расте търсенето на земеделска земя, купуват я през Мрежата

Расте търсенето на земеделска земя, купуват я през Мрежата

Расте търсенето на земеделска земя, купуват я през Мрежата

„Агрион“ пуска дигитална платформа за търговия с ниви

Изненада на пазара на земеделски имоти! Противно на някои очаквания за свиване на инвестициите, нараства търсенето на изгодни селскостопански парцели. Това показва статистиката на най-голямата компания в поземлените отношения „Агрион“. Дружеството стартира кампания за продажба на плодородни парцели в цялата страна.

Освен фермерите, които са традиционни партньори на „Агрион“, все повече българи, живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства инвестират парите си в земеделска земя. Ниските лихви по банковите депозити допълнително стимулират хората да търсят по-високодоходни инструменти, каквито са инвестициите в земеделска земя. Придобитата земя обикновено се отдава под наем или аренда, което при правилно планиране може да докара доходност, далеч над лихвите в банките.

Сделките с „Агрион“ - по-бързи, по-лесни, по-сигурни

„Агрион“ погледна на кризата от друг ъгъл и създаде чрез сайта си www.agrion.bg дигитална платформа за управление на земеделски земи. Така сделките станаха още по-достъпни, а консултацията със специалист е само на чат/разговор разстояние.

Компанията демонстрира за пореден път лидерското си място в областта на поземления пазар, като осигури възможност голяма част от стъпките по закупуването на качествените земеделски имоти да се прави от вкъщи.

“Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Част от тях е възможността нашите клиенти да купуват земи онлайн, директно през сайта www.agrion.bg “, казват от дружеството.

Как работи платформата?

Разглеждате и правите своя избор сред качествените имоти, представени в секцията www.agrion.bg/buy/. Свързвате се с експерт на компанията. Заявката може да подадете онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за изчерпателна консултация относно сделката.

Какви са предлаганите имоти?

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“ са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори, извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

„Агрион“ продължава да работи усилено за своите клиенти и партньори. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за партньор“, споделят от дружеството.

Окрупняване и разширяване на стопанствата

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени помага и формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

Именно това е водещият мотив на тези фермери и собственици на земя, които търсят Агрион за партньор.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие