Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24032018

Брой 57, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58804 BGN1 GBP = 2.24292 BGN1 CHF = 1.6758 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Законът – с цялата му сила и без компромиси

Законът – с цялата му сила и без компромиси

Вчера почина 18-годишният Алекс от Бяла, пребит зверски от пияни роми заради една цигара. Едва ли е възможна по-нелепа трагедия, прекършила живота на млад човек, пред когото бе цялото бъдеще. Очаква се прокуратурата да промени обвинението в непредумишлено убийство, макар че отвсякъде престъплението си е умишлено. Факт е, че насилието е тумор на цялото ни общество, че агресори има във всяка общност, но положението с ромското насилие вече е критично. Бяла и Асеновград въстанаха срещу ромския терор, всяко дежурство в „Бърза помощ” носи риск от безпричинно насилие. Често от инциденти пострадват лесничей, служители на енергото и даже полицаи. Резонен е въпросът защо и как соросоидите от Хелзинкския комитет успяха да наплашат даже държавата?!

Милионите за празнословни семинари и „декади на включването” се оказаха върхово лицемерие. Вредно и пагубно е и заиграването на политиците с жителите на гетата, което се случва около всички избори напоследък. За сметка на това социалистическа България бе намерила начините да го осъществи – чрез грижа да образова ромите в училище и в строителните войски, чрез задължителен труд и чрез активна защита на закона и въвеждане на нужния ред в обществото. Малцинството тогава разбираше, че държавата е върховен авторитет, че са част от обществото и освен да взимат от него трябва и да дават. Неслучайно възрастните цигани помнят социализма с добро. Не може ли вместо да откриваме (с голямо закъснение) топлата вода доброто и работещото от онази система да бъде запазено и да се използва – и в тази, и във всяка друга област. Но даже и да размишляваме по тези теми, младият Алекс няма да се върне, близките му ще останат вечно почернени. Да не говорим, че настроенията се радикализират, а справедливият гняв на хората е близо до точката на кипене. Държавата е на ход! Нека тя приложи закона с цялата му строгост и без никакви компромиси.

Теофан Германов

България

Икономика

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Предизвикателство пред младите, подготвени и образовани хора е реализация на всичките им качества, както и осигуряването на добър житейски с…

Прочети още:

Loading...

Култура

Изложба „Капитан Петко Войвода” се откри във Варна

Спомен за преселниците от Беломорска Тракия

По случай Деня на Тракия — 26 март, изложба с реквизит от филма “Капитан Петко войвода“ се откри …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Младите “лъвове“ спряха Испания

Младите “лъвове“ спряха Испания

Вратарят Димитър Шейтанов “заключи“ вратата на България

Юношеският национален отбор на България до 19 години спря големия фаворит Испания на …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие