Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25092017

Брой 184, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.64286 BGN1 GBP = 2.21649 BGN1 CHF = 1.68824 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Законът – с цялата му сила и без компромиси

Законът – с цялата му сила и без компромиси

Вчера почина 18-годишният Алекс от Бяла, пребит зверски от пияни роми заради една цигара. Едва ли е възможна по-нелепа трагедия, прекършила живота на млад човек, пред когото бе цялото бъдеще. Очаква се прокуратурата да промени обвинението в непредумишлено убийство, макар че отвсякъде престъплението си е умишлено. Факт е, че насилието е тумор на цялото ни общество, че агресори има във всяка общност, но положението с ромското насилие вече е критично. Бяла и Асеновград въстанаха срещу ромския терор, всяко дежурство в „Бърза помощ” носи риск от безпричинно насилие. Често от инциденти пострадват лесничей, служители на енергото и даже полицаи. Резонен е въпросът защо и как соросоидите от Хелзинкския комитет успяха да наплашат даже държавата?!

Милионите за празнословни семинари и „декади на включването” се оказаха върхово лицемерие. Вредно и пагубно е и заиграването на политиците с жителите на гетата, което се случва около всички избори напоследък. За сметка на това социалистическа България бе намерила начините да го осъществи – чрез грижа да образова ромите в училище и в строителните войски, чрез задължителен труд и чрез активна защита на закона и въвеждане на нужния ред в обществото. Малцинството тогава разбираше, че държавата е върховен авторитет, че са част от обществото и освен да взимат от него трябва и да дават. Неслучайно възрастните цигани помнят социализма с добро. Не може ли вместо да откриваме (с голямо закъснение) топлата вода доброто и работещото от онази система да бъде запазено и да се използва – и в тази, и във всяка друга област. Но даже и да размишляваме по тези теми, младият Алекс няма да се върне, близките му ще останат вечно почернени. Да не говорим, че настроенията се радикализират, а справедливият гняв на хората е близо до точката на кипене. Държавата е на ход! Нека тя приложи закона с цялата му строгост и без никакви компромиси.

Теофан Германов

България

Нов протест срещу кмета на Септември

За пореден път жителите на септемврийското село Варвара излязоха на протест срещу управлението на общинския кмет Марин Рачев. Според тях той…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Законът за фалита е фатално закъснял

Законът за фалита е фатално закъснял

Сега в в нашата държава, ако дължиш нещо на някого , то това на практика е за цял живот.

Почти всеки ден ми задават въпроса: КОГА СЕ ОЧАК

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Жертвите от земетръса в Мексико надхвърлят 300 души

Жертвите от земетръса в Мексико надхвърлят 300 души

Кучето спасител Фрида се превръща в легенда за жителите на страната

305 достигнаха към момента на жертвите от земетресението в Мексико от 19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Пчелният мед е третият най-фалшифициран продукт в света

Пчелният мед е третият най-фалшифициран продукт в света

Време е ЕС да създаде марка „Мед от Европа“, призовава роден евродепутат

Медът е третият най-фалшифициран продукт в света, а подправянето му …

Прочети още:

Loading...