Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб16122017

Брой 243, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65664 BGN1 GBP = 2.21616 BGN1 CHF = 1.67609 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Мерзостта е техният занаят

Мерзостта е техният занаят

Погледнете близо трийсетгодишния преход. Изтъкан е от мерзости. В огромната си част държавната собственост беше разпродадена на безценица. По един напълно престъпен начин. И кои са авторите на тази мерзост? Същите, които смятат себе си за елит, същите онези, които през последните близо три десетилятия пребиваваха в Министерския съвет и Народното събрание. Чуден елит, наистина… Съставен от агресивни и необразовани личности.

Толкова ли не е способен българският народ да излъчи умни, култури или просто нормални хора? Способен е, разбира се. Само дето елитът не се назначава от народа. Днешният елит — политически, икономически, анализаторски, медиен, е назначаван отвън. От онези, които назначават и свалят правителства и парламенти по цялото земно кълбо, та една България ще им се опре!? Ясно е, че няма да се опре. Тук назначаването на елита минава особено безпроблемно. Достатъчно е ясно да заявиш верността си към Големия презокеански брат и членството ти е гарантирано. И няма никакво значение от каква партия си — лява или дясна. Важното е да демонстрираш послушание към господарите.

Замисляли ли сте се защо толкова бивши партийни и комсомолски секретари, преподаватели по научен комунизъм, днес са най-върли антикомунисти и фанатични либерали? Много просто — за да докажат полезността си на новите господари. Преди като малоумни повтаряха колко велик е комунизмът. Днес със същата жар разпалват пламъците на антикомунизма. Това също е мерзко поведение. Но мерзостта е техният занаят. И не им прави впечатление. Вярно, с годините са се поотпуснали, натежали са, което, впрочем, говори за охолен живот. Презокеанските господари хранят добре. Макари с ГМО. ГМО, което уврежда както тялото, така и ума. Страстта на грантоедите да обслужват каузите на господарите не е намаляла. Преди 1989 г. тъпчеха свободата на словото, днес пак тъпчат свободата на словото, защото такива са директивите на чуждите фондации. Колкото по-усърдни са в заглушаването на неудобните гласове, толкова  по-сигурно е, че ще заслужат поредния грант.

А онези, които дават парите, никак не са глупави. Когато назначаваха новия „демократичен” елит, много правилно се ориентираха към младите надежди на стария комунистически елит. Донорите знаеха, че  нахъсаните комсомолци най-лесно и бързо ще се трансформират в също толкова нахъсани евроатлантици. Проблемът остава за нас, обикновените хора.  Проблемът ни е, че продължаваме да търпим този измислен елит.

Петър Волгин

a-specto.bg

(със съкращения)

България

Икономика

Култура

Спорт

Купа на България – четвъртфинали

Етър – Славия 1:3

1:0 Румен Руменов 1, 1:1 Иван Минчев 13-дузпа, 1:2 Ивайло Димитров – дузпа-79, 1:3 Ивайло Димитров 90

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие