Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23102018

Брой 203, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.70517 BGN1 GBP = 2.22203 BGN1 CHF = 1.71249 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Кой е виновен за ненамаляващите жертви по пътищата ни? Шосетата и магистралите, техниката при автомобилите или неподплатеното самочувствие на хората? Национални балкански черти ли са причините заедно с Румъния да сме лидери по брой на загиналите при катастрофи в ЕС? Най-много катастрофи със загинали стават на селските пътища у нас, само 8% — на автомагистралите. Други 37% от смъртоносните инциденти пък са в градовете ни. Статистиката принуждава чиновниците от Брюксел да планират мерки, за да намалят жертвите. ОБАЧЕ на хартия.

Самочувствието на „Бай Ганювците” у нас е безгранично, спазването на правилата – безкритично, и се отнася само за другите. Всички други са виновни, аз съм винаги прав, нещо подобно на тази „мисъл” проблясва за миг в търсещия оправдание за катастрофата, бих казал за убиеца, ако говорим честно. Многото жертви по пътищата са истински умален модел на развитието на цялото общество. Грубост, безпардонност и високомерие са отличителните черти на „героите”, яхнали стотици коне под капака на автомобила си.

Проблемът е истински сериозен, но само с плащане на по-малък пътен данък или на по-евтина застраховка, не става по-решим. През миналата година изгубихме 678 българи, загинали на пътя, ранените са били 8630 души! Само да питаме докога, не е решение на проблема. Решението е в ръцете (и в главата) на всеки от нас. Само с мощна кола и високо самочувствие е не става, необходим е и разум.

Любомир ЦАНКОВ

България

Икономика

Култура

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Изложба на румънския художник Лучан Добарта се откри в Артгалерията на НДК в рамките на „Есенния салон на карикатурата — София – 2018”.

В екс…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лидерите във Втора лига записаха победи

Лидерите във Втора лига записаха победи

Бивш национал спаси Литекс срещу Локомотив (Сф)

Ожесточената борба за върха във Втора лига се поднови този уикенд със срещите от 11-ия кръг. …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...