Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Кой е виновен за ненамаляващите жер­тви по пътищата ни? Шосетата и магис­т­ралите, тех­никата при автомобилите или непод­п­латеното самочув­с­т­вие на хората? Национални бал­кан­ски черти ли са причините заедно с Румъния да сме лидери по брой на загиналите при катас­т­рофи в ЕС? Най-много катас­т­рофи със загинали стават на сел­с­ките пътища у нас, само 8% — на автомагис­т­ралите. Други 37% от смър­тонос­ните инциденти пък са в градовете ни. Статис­тиката принуж­дава чинов­ниците от Брюк­сел да планират мерки, за да намалят жер­т­вите. ОБАЧЕ на хар­тия.

Самочув­с­т­вието на „Бай Ганюв­ците” у нас е без­г­ранично, спаз­ването на правилата – без­к­ритично, и се отнася само за другите. Всички други са виновни, аз съм винаги прав, нещо подобно на тази „мисъл” проб­лясва за миг в тър­сещия оправ­дание за катас­т­рофата, бих казал за убиеца, ако говорим чес­тно. Многото жер­тви по пътищата са истин­ски умален модел на раз­витието на цялото общес­тво. Грубост, без­пар­дон­ност и високомерие са отличител­ните черти на „героите”, яхнали стотици коне под капака на автомобила си.

Проб­лемът е истин­ски сериозен, но само с плащане на по-малък пътен данък или на по-евтина зас­т­раховка, не става по-решим. През миналата година изгубихме 678 бъл­гари, загинали на пътя, ранените са били 8630 души! Само да питаме докога, не е решение на проб­лема. Решението е в ръцете (и в главата) на всеки от нас. Само с мощна кола и високо самочув­с­т­вие е не става, необ­ходим е и разум.

Любомир ЦАН­КОВ

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...