Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22032019

Брой 311, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7176 BGN1 GBP = 2.25716 BGN1 CHF = 1.72945 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Войната по пътищата коси българите! Защо?!

Кой е виновен за ненамаляващите жертви по пътищата ни? Шосетата и магистралите, техниката при автомобилите или неподплатеното самочувствие на хората? Национални балкански черти ли са причините заедно с Румъния да сме лидери по брой на загиналите при катастрофи в ЕС? Най-много катастрофи със загинали стават на селските пътища у нас, само 8% — на автомагистралите. Други 37% от смъртоносните инциденти пък са в градовете ни. Статистиката принуждава чиновниците от Брюксел да планират мерки, за да намалят жертвите. ОБАЧЕ на хартия.

Самочувствието на „Бай Ганювците” у нас е безгранично, спазването на правилата – безкритично, и се отнася само за другите. Всички други са виновни, аз съм винаги прав, нещо подобно на тази „мисъл” проблясва за миг в търсещия оправдание за катастрофата, бих казал за убиеца, ако говорим честно. Многото жертви по пътищата са истински умален модел на развитието на цялото общество. Грубост, безпардонност и високомерие са отличителните черти на „героите”, яхнали стотици коне под капака на автомобила си.

Проблемът е истински сериозен, но само с плащане на по-малък пътен данък или на по-евтина застраховка, не става по-решим. През миналата година изгубихме 678 българи, загинали на пътя, ранените са били 8630 души! Само да питаме докога, не е решение на проблема. Решението е в ръцете (и в главата) на всеки от нас. Само с мощна кола и високо самочувствие е не става, необходим е и разум.

Любомир ЦАНКОВ

България

Икономика

Култура

Спорт

Нефтохимик започна плейофите с чиста победа над Левски

Нефтохимик започна плейофите с чиста победа над Левски

За жалост, не успяхме да неутрализираме Николай Учиков, анализира треньорът на „сините” Владо Николов

Настоящият волейболен шампион на Българ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...