Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72259 BGN1 GBP = 2.25313 BGN1 CHF = 1.72062 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Не е както трябва!

Не е както трябва!

През последните дни обществото бе залято от серия отрицателни новини, заради които нормалният човек се пита „Защо става така?“.

Случващото се може да се обобщи с отговора: не е както трябва. Ремонтът не е като ремонт, контролът не е като контрол, политиката не е като политика, законността не е като законност, моралът и възпитанието не са като морал и възпитание…

Дали ремонтът в центъра на София е както трябва — само като погледнем плочките по тротоарите, ни става ясно, че не е. При завършените ремонти се вижда, че и контролът не е както трябва, затова сега кметицата ще назначава контрол на контрола и ремонт на ремонта. Белким стане както трябва, ама надали.

Относно политиката — как да е както трябва, когато един министър си отива, поемайки политическата отговорност за провал в дейността на своето ведомство, а в същото време е наследен от служителя, носещ пряка отговорност за несвършената работа — главния секретар. Тоест възнаграждаваме провал. Това със сигурност не е както трябва по каквито и да е критерии.

Законност ли? Забравихме ли случая с оставката на депутата Делян Добрев. Законността върви ръка за ръка с разследването и съдебната власт — пример А: пълният съдийски отвод в Сандански поради конфликт на интереси, и пример Б — предпоставената версия за убийството на Виктория Маринова, че то няма връзка с професията й. Поведение, което не звучи както трябва.

Моралът и етиката как да са както трябва, при положение че министър-председателят ни прави определения по адрес на политик от женски пол, които биха се определили от всеки съд в Европа като сексизъм, и така профанизира политическия дебат с думите „не мога да се оженя“. А фактът, че тази жена е председател на водещата опозиционна партия и лидер на алтернативата на сегашното управление, е още по-плачевен. Ако приложим „както трябва“ като мерило за случващото се и се абстрахираме от емоциите, веднага бихме могли да се насочим към определяне на диагнозата и съответно към начертаване на конкретни стъпки за промяната, която, вярвам, мнозинството от гражданите желаят. Системата е болна и дава гнили плодове. Но системата се ръководи от наши избраници. Затова да мислим, когато гласуваме, но и след това, когато те не действат според нашите интереси. Да се примиряваме със статуквото, е „не както трябва“.

Д-р Тодор Иванов

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Дълговете към НАП са 8 милиона лева, Спас Русев не е погасявал задълженията към държавата, разкри изпълнителният директор на клуба Павел Кол…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

В администрацията са заети общо 440 човека или 28% от служителите, а останалите1 149 са работници

Всеки четвърти служител на държавната компа…

Прочети още:

Loading...