Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10122018

Брой 237, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.19547 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Не е както трябва!

Не е както трябва!

През последните дни обществото бе залято от серия отрицателни новини, заради които нормалният човек се пита „Защо става така?“.

Случващото се може да се обобщи с отговора: не е както трябва. Ремонтът не е като ремонт, контролът не е като контрол, политиката не е като политика, законността не е като законност, моралът и възпитанието не са като морал и възпитание…

Дали ремонтът в центъра на София е както трябва — само като погледнем плочките по тротоарите, ни става ясно, че не е. При завършените ремонти се вижда, че и контролът не е както трябва, затова сега кметицата ще назначава контрол на контрола и ремонт на ремонта. Белким стане както трябва, ама надали.

Относно политиката — как да е както трябва, когато един министър си отива, поемайки политическата отговорност за провал в дейността на своето ведомство, а в същото време е наследен от служителя, носещ пряка отговорност за несвършената работа — главния секретар. Тоест възнаграждаваме провал. Това със сигурност не е както трябва по каквито и да е критерии.

Законност ли? Забравихме ли случая с оставката на депутата Делян Добрев. Законността върви ръка за ръка с разследването и съдебната власт — пример А: пълният съдийски отвод в Сандански поради конфликт на интереси, и пример Б — предпоставената версия за убийството на Виктория Маринова, че то няма връзка с професията й. Поведение, което не звучи както трябва.

Моралът и етиката как да са както трябва, при положение че министър-председателят ни прави определения по адрес на политик от женски пол, които биха се определили от всеки съд в Европа като сексизъм, и така профанизира политическия дебат с думите „не мога да се оженя“. А фактът, че тази жена е председател на водещата опозиционна партия и лидер на алтернативата на сегашното управление, е още по-плачевен. Ако приложим „както трябва“ като мерило за случващото се и се абстрахираме от емоциите, веднага бихме могли да се насочим към определяне на диагнозата и съответно към начертаване на конкретни стъпки за промяната, която, вярвам, мнозинството от гражданите желаят. Системата е болна и дава гнили плодове. Но системата се ръководи от наши избраници. Затова да мислим, когато гласуваме, но и след това, когато те не действат според нашите интереси. Да се примиряваме със статуквото, е „не както трябва“.

Д-р Тодор Иванов

България

Икономика

Заетите в агросектора все по-малко

Заетите в агросектора все по-малко

Производителността на труда в селското стопанство е най-ниската в страната, едва 6,70 лв. за един работен човекочас

Заетите във всички направ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Героят от САЩ`94 Краси Балъков заплаши да напусне България „преди да го хване параноята”

Ръководството на Етър ще внесе жалба до Съдийската к…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Трети български продукт получи защитено географско указание

Трети български продукт получи защитено географско указание

Европейската комисия обяви официално „Гроздова ракия Търговище“ за продукт със защитено географско указание. Решението е взето на 21 ноември…

Прочети още:

Loading...