Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22102018

Брой 202, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.70517 BGN1 GBP = 2.22203 BGN1 CHF = 1.71249 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Не е както трябва!

Не е както трябва!

През последните дни обществото бе залято от серия отрицателни новини, заради които нормалният човек се пита „Защо става така?“.

Случващото се може да се обобщи с отговора: не е както трябва. Ремонтът не е като ремонт, контролът не е като контрол, политиката не е като политика, законността не е като законност, моралът и възпитанието не са като морал и възпитание…

Дали ремонтът в центъра на София е както трябва — само като погледнем плочките по тротоарите, ни става ясно, че не е. При завършените ремонти се вижда, че и контролът не е както трябва, затова сега кметицата ще назначава контрол на контрола и ремонт на ремонта. Белким стане както трябва, ама надали.

Относно политиката — как да е както трябва, когато един министър си отива, поемайки политическата отговорност за провал в дейността на своето ведомство, а в същото време е наследен от служителя, носещ пряка отговорност за несвършената работа — главния секретар. Тоест възнаграждаваме провал. Това със сигурност не е както трябва по каквито и да е критерии.

Законност ли? Забравихме ли случая с оставката на депутата Делян Добрев. Законността върви ръка за ръка с разследването и съдебната власт — пример А: пълният съдийски отвод в Сандански поради конфликт на интереси, и пример Б — предпоставената версия за убийството на Виктория Маринова, че то няма връзка с професията й. Поведение, което не звучи както трябва.

Моралът и етиката как да са както трябва, при положение че министър-председателят ни прави определения по адрес на политик от женски пол, които биха се определили от всеки съд в Европа като сексизъм, и така профанизира политическия дебат с думите „не мога да се оженя“. А фактът, че тази жена е председател на водещата опозиционна партия и лидер на алтернативата на сегашното управление, е още по-плачевен. Ако приложим „както трябва“ като мерило за случващото се и се абстрахираме от емоциите, веднага бихме могли да се насочим към определяне на диагнозата и съответно към начертаване на конкретни стъпки за промяната, която, вярвам, мнозинството от гражданите желаят. Системата е болна и дава гнили плодове. Но системата се ръководи от наши избраници. Затова да мислим, когато гласуваме, но и след това, когато те не действат според нашите интереси. Да се примиряваме със статуквото, е „не както трябва“.

Д-р Тодор Иванов

България

Икономика

Култура

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Изложба на румънския художник Лучан Добарта се откри в Артгалерията на НДК в рамките на „Есенния салон на карикатурата — София – 2018”.

В екс…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лидерите във Втора лига записаха победи

Лидерите във Втора лига записаха победи

Бивш национал спаси Литекс срещу Локомотив (Сф)

Ожесточената борба за върха във Втора лига се поднови този уикенд със срещите от 11-ия кръг. …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...