Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18052019

Брой 92, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74581 BGN ↓ 1 GBP = 2.23618 BGN ↓ 1 CHF = 1.7299 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Обаче Сергей, бъди джентълмен

Сергей, бъди джентълмен

Красотата ще спаси света

Фьодор Достоевски, руски писател

Скоро изказах мнението си защо Сергей Станишев не бива да бъде водач на листата на БСП за предстоящите евроизбори и получих различни въпроси, като основният от тях е:„А кой да води листата?”.

Коментирайки този въпрос, столични таблоиди огласиха „новината”, че Станишев води по брой номинации в БСП за водач на евролистата, а след него се нареждат експертът международник Деница Златева и смелата разследваща журналистка Елена Йончева.

И тук възниква идеята - защо в предстоящите решаващи избори левицата да не предприеме една справедлива, модерна и европейска стъпка, като издигне начело на листата си жена?

Та нали част от символ веруюто на БСП в цялата й история от Бузлуджа до днес е, че жените трябва да имат равни права на реализация?

Жени са участвали активно в борбите за социална справедливост и срещу фашизма. Партията издига първата жена за народен представител, за посланик, за синдикален лидер, за министър и вицепремиер, а днес жена е председател на БСП.

В годините на социализма бе направено много за образователните, трудовите и социалните права на жените, в защита на майчинството. Всички тези постижения се признават в света като пионерско дело, остават исторически капитал на БСП.

Идеята за жена – водач на евролистата, е модерна и европейска, защото от години ПЕС има решение за равен брой мъже и жени в управлението.

И макар БСП и ПЕС да имат сериозно разминаване по т. нар. Истанбулска конвенция в частта за джендър идеологията, партията ще продължава да бъде защитник на правата на нежния пол.

Затова издигането на жена начело на листата ще е не символичен, а реален сигнал в тази посока. А Станишев като председател на ПЕС и политик, който неведнъж е казвал, че равенството и правата на жените са негови персонални каузи, има шанса да потвърди това на практика и да докаже, че като истински социалист за него каузите стоят над личната кариера и изгода.

Сергей като истински джентълмен трябва пръв да посочи за водач на листата една подготвена и харизматична жена. Жена, на която гражданите ще повярват и която ще разшири влиянието на левицата, а Станишев ще получи удовлетворението, че е постъпил кавалерски, принципно и партийно!

Красотата не само ще спаси света, но ще поведе БСП към победата!

Светлана Шаренкова

България

Икономика

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години

Дама на...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Скъпотията не подмина и земеделието

Скъпотията не подмина и земеделието

Цените на производител в селското стопанство са се увеличили средно с 5,4% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на мин...

Прочети още:

Loading...