Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет23012020

Брой 268, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75963 BGN ↓ 1 GBP = 2.30016 BGN ↑ 1 CHF = 1.82056 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Обаче Фалшиво парфюмираните новини на властта

Фалшиво парфюмираните новини на властта

Любомир ЦАНКОВ

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен. Преди ден пък недоволството на медицински специалисти докара множеството под прозорците на властта. Провокацията в Сливен се случила видите ли, точно когато образователния министър бил в града. А протеста на медиците бил точно в същия момент, когато властта отново дала пари за увеличение на заплатите на лекари, сестри, рехабилитатори и другите, обединени от понятието медицински работници. Нищо, че от обещаните 50 милиона медиците са видели едва…шест.

Времето безспорно е предизборно и има мегдан за създаването на новините, за развитието или опровергаването им. В такива времена хората най-много вярват – и на обещания и на страхове. Затова е и насочването им към определени групи избиратели, за да имат нарочно търсен ефект. Въпреки, че както е в приказката за лъжливото овчарче, „овчарчето” е понаучило нещо и не е толкова доверчиво благосклонно към предварително дадено доверие. Защото често е преглъщало лъжи и неистини, необходими според някои стратези за точно избрани моменти.

Примери? Вие ги знаете – как от гьол един атомен проект „разцъфтява” до „много красив проект” в очите на премиера, или пък пътникопотока н Терминал 2 изведнъж променя драстично посоката си, заради измислени официално красиви и благодатни времена у нас – пак отчетени от властта. Или пък обещаното значително увеличение на пенсиите, но не отсега, а всяка следваща година. Стратези, имайте все пак респект към хората, за да ви повярват. Респект и към истината! А тя е, че за разлика от шепата богати хора от елита, мнозинството живее в една друга България. Тя е стабилна, но в бедността и корупцията – дисциплини, по които сме вечните първи в Европа. Е, кое е фалшива новина!? И дали точно властта не задава тона с празнословни хвалби?

България

Икономика

Култура

Спорт

Напрежение на тренировката на Тотнъм

Тренировката на Тотнъм в понеделник е била белязана от скандал. “Дейли Мейл“ твърди, че на заниманието са прехвърчали искри между мениджъра ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие