Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Обаче Борбата срещу наркотрафика е битка за бъдещето на България

Борбата срещу наркотрафика е битка за бъдещето на България

Преди два дни се състоя спецакцията на Главна прокуратура, съвместно с Вътрешна сигурност на МВР, при която бяха арестувани най-висшите служители от службите, които по функционална характеристика са били призвани да се борят с наркотрафика. Фактът, че на върха на тази структура има корупция и тя поставя „чадър” над уличните наркотрафиканти, които тровят децата на България, категорично опровергава самохвалните твърдения на управляващите от ГЕРБ... А те твърдят, че денонощно ловят огромни пратки дрога и партньорските служби благодарят на нашето правителство. Явно е, че това е пълна лъжа и кух PR и след като Бойко Борисов е започнал публичната си кариера като главен секретар на МВР, значи е бил некадърен за този пост.

Властовият полицейски „чадър” над трафиканти на наркотици е едно от най-крещящите доказателства колко силно криминалният преход е повлиял на състоянието на спецслужбите и колко е дълбок разпадът на държавността и законността в България.

Корупцията е обхванала като тумор цялата държавна структура и това не се нуждае от доказване за мнозинството от българите и за Европейския съюз, който е приел, че сме най-бедните и най-корумпираните...И толкоз – „взорът надежда не види”...

Казват, че навсякъде по света имало корумпирани полицаи и магистрати, но даже сценаристите в Холивуд нямат фантазията, за да си представят, че корупцията е стигнала толкова високо в българското МВР.

Затова действията на прокуратурата най-после са абсолютно адекватни, навременни, решителни и са очаквани от българското общество!

Защото - нека напомним, че във времената преди 1989-а наркоманията у нас бе практически непозната – пристрастените към дрога бяха единици, а органите на МВР противодействаха с цялата сила на закона.

В годините на Прехода от разбитите специални служби, под претекста „лустрация от Държавна сигурност”, бяха отстранени компетентни и лоялни към българската държавност служители, а за началници се изреждаха случайно издигнали се партийни послушковци, кариеристи без професионализъм и морален интегритет. Копираха се чужди модели на поведение и култура, разпадаха се изконни ценности на българщината – православие, морял, трудолюбие, култ към знанието...

В тази комбинация между бездържавие, бедност, духовно-ценностна криза и разпад на традиционното семейство и училище, мнозина млади хора посегнаха към дрогата, а наркотиците почерниха хиляди български семейства.

Мръсните пари от наркотиците станаха база, върху която се изгради основата на българската организирана престъпност. Публична тайна е че всеки квартал на София и другите големи градове имат своите известни наркодилъри, мрежи от „бригади” и търговци на смърт. А още по-публична тайна е че, те „работят” необезпокоявани и имат „чадър” от службите, които пазят „своите” и жертват „чуждите”.

Гангстерските убийства от годините на прехода са и заради преразпределението на сферите на влияние в наркоразпространението.

Днес трябва да бъде атакувана в основите системата на този мръсен бизнес, защото това явление никога не е било част от българската народопсихология. Длъжни сме да се избавим от него, а държавата със силата на закона да нанася удар след удар на националния и международния наркотрафик. България няма друг, избор ако желае да бъде суверенна и благоденстваща европейска държава!

Спецакцията на Главна прокуратура и МВР трябва да бъде подкрепена и да си пожелаем, да стане не само акция, а дългосрочна и безкомпромисна държавна политика срещу дрогата и организираната престъпност. Обществото ще подкрепи тази политика!

Светлана Шаренкова

България

Икономика

Житницата на България остана без жито

Житницата на България остана без жито

През тази стопанска година Добричка област поставя своеобразен „рекорд” по ниски резултати, жънат средно по 138 кг пшеница от декар

Жътвата н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Ветеранът в тима на Енерги (Котбус) вече се е договорил с Венцеслав Стефанов и съвсем скоро ще облече отново бялата фланелка.

Рангелов е юнош...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...