Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19042018

Брой 76, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57881 BGN1 GBP = 2.24537 BGN1 CHF = 1.63272 BGN
Back Вие сте тук:Начало Памет (2) От тук от там Венера срещу Марс

Венера срещу Марс

Венера срещу Марс

Има едно старо клише, което гласи, че жените са от Венера, а мъжете от Марс и това е причината вечната битка между половете никога да не приключва. И без научни доказателства е ясно – жените никога няма да разберат напълно мъжете, както и обратното!

Ето 10 забавни, но напълно реални разлики между жените и мъжете:

1. Брак. Жената се омъжва за мъж, като очаква той да се промени с годините, но той така и не го прави. Мъжът се жени за жена, като очаква с годините тя да не се промени, но тя го прави.

2. В банята. В мъжката баня има приблизително 67 неща – четка за зъби, паста за зъби, шампоан, самобръсначка, пяна за бръснене, сапун, хавлия и евентуално гребен. В дамската баня могат да бъдат открити около 300 различни и уникални предмета, от които средностатистическият мъж разпознава около 20.

3. Тревоги за бъдещето. Една жена се тревожи за бъдещето, докато не си намери съпруг. Един мъж въобще не се тревожи за бъдещето си, поне докато не си намери съпруга.

4. Успех. Успешният мъж е този, който изкарва повече, отколкото жена му може да похарчи. Успялата жена е тази, която може да си намери такъв мъж.

5. Деца. Жената знае всичко за децата си – кога имат час при зъболекаря, какви са оценките им в училище, кога имат концерт или мач и т.н. Мъжът е информиран за това, че в къщата живеят още някакви мънички хора, за които обаче не знае много.

6. Прякори. Ако Ели, Петя и Мария излизат на обяд, те ще се наричат една друга Ели, Петя, Мария или в краен случай Мило, Миличка и от сорта. Ако Петър, Александър и Костадин излизат на обяд, ще се чуват имена като „идиот“, „нещастник“, „дебел“ и много други подобни, но много по-нецензурни наименования.

7. Сметката. Когато сметката дойде, Петър, Александър и Костадин изваждат по 10 лв . всеки, дори общата сметка да е 25 лв . и не търсят ресто. Когато сметката на Ели, Петя и Мария дойде, настават едни сметки, едни калкулации…

8. Любовта. „В сърцето на един мъж има място само за една истинска любов, докато в сърцето на жената тяхната бройка е неуловима.“

9. Парите. Един мъж би си купил нещо за 5 лв., а то всъщност струва 3лв., но му трябва. Една жена би си купила нещо, което е намалено на 3 лв., а реалната му цена е 5 лв., но пък всъщност не й трябва.

10. Споровете. Във всеки един спор жената има последната дума. В спор мъжът, ако е мъж на място, може и да има последните две думи – „Да, скъпа“.