Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73451 BGN ↑ 1 GBP = 2.18358 BGN ↑ 1 CHF = 1.84078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Памет (2) Напусна ни колегата и приятелят Павел Бебов

Напусна ни колегата и приятелят Павел Бебов

Напусна ни колегата и приятелят Павел Бебов

Името и професионалното му дело са тясно свързани с вестниците „Кооперативно село” и ЗЕМЯ

На 75 годишна възраст след тежко боледуване почина Павел Бебов. Той свърза тясно професионалния си път с вестник „Кооперативно село” и вестник ЗЕМЯ, бе наш дългогодишен заместник и първи заместник-главен редактор. До сетните си дни бе управител на вестник ДУМА. Едно от големите имена като автор и организатор на левия печат.

Роден в Кнежа, Плевенско. Завършил „Българска филология” в СУ „Св. Кл. Охридски”, където е зам.-председател на Студентското научно дружество към Филологическия факултет. Специализирал е в Русия и Франция.

Три мандата е избиран в Секретариата и Управителния съвет на СБЖ. Негови статии и литературни творби са печатани във вестниците „Пулс”, „Работническо дело”, „Вечерни новнини”, „Кооперативно село, „ЗЕМЯ” и „Дума”. Носител е на орден „Св. Св. Кирил и Методий” – първа степен, на „Златното перо” на СБЖ. Автор на книгата „Сами срещу слънцето”.

Павел Бебов бе изключителен професионалист, публицист с талант и кауза, достоен патриот, социалист и русофил. Ние, неговите колеги, ще го запомним с човещината и добротата му, с енергията, с която гореше в работата.

Сбогом, приятелю!

ЗЕМЯ изразява искрените си съболезнования на близките на Павел Бебов за тежката загуба.